Božok skautom poľskej Arky Gdynia

2018-04-13 11:36:33

Tridsaťtriročný Miroslav Božok dal síce profesionálnej kariére koncom minulého roka zbohom, no pri futbale naďalej zostáva. Po konflikte s brazílskym legionárom Mateusom zo Zlatých Moraviec, ktorý ho prv napadol a potom označil za rasistu, sa rodák z Michaloviec rozhodol ukončiť pôsobenie na Zemplíne, kopačky však definitívne na klinec nezavesil.

Kroky skúseného 33-ročného krídelníka v zime smerovali do treťoligovej Liptovskej Štiavnice, za ktorú na jar odohral už 270 minút, bez gólového zápisu. Mužstvu patrí dvanáste miesto v šestnásťčlennej III. lige Stred, ktorej kraľuje Lučenec pred Banskou Bystricou.

Božok ale bez práce dlho nezostal. Vďaka kontaktom a dobrým vzťahom v poľskom celku Arka Gdynia, v ktorom minulosti pôsobil hneď dvakrát a v sezóne 2016/2017 s ním získal národný pohár, sa mu naskytla príležitosť pracovať pre klub ako skaut.

Podľa webu arka.gdynia.pl bude úlohou niekdajšieho hráča Senca, Ružomberka, GKS Belchatów či Górniku Leczna sledovať perspektívnych hráčov nielen na Slovensku, ale i v Maďarsku a v Česku.

Zdroj: profutbal.sk