Dosiahli sme tretie víťazstvo v rade

2018-04-14 18:23:45

Michalovskí futbalisti pokračujú vo výbornom ťažení na prvoligovej scéne. V sobotu podvečer dosiahli tretie víťazstvo za sebou, keď na vlastnom trávniku zdolali dvojgólovým rozdielom Zlaté Moravce-Vráble 2:0 (1:0). Zemplínčania zároveň tretíkrát v rade neinkasovali.

Domáci tréner Anton Šoltis sa musel zaobísť bez viacerých zranených opôr (Kavka, Koscelník, Danko, Regáli), čo sa aj podpísalo na výkone žlto-modrých. V slnečnom počasí sa hral vyrovnaný futbal, Zlaté Moravce sa napriek dlhej sérii bez víťazstva predstavili v dobrom svetle. Hosťom patril aj prvý strelecký pokus zápasu, v 8. minúte si však Kira so zakončením Bartolomeua poradil. O štyri minúty na to sa o slovo prihlásili aj domáci, keď po Bednárovom centri hlavičkoval mimo Nishi. V 19. minúte si s tvrdou strelou Jankauskasa poradil skúsený Kováč. Tesne pred uplynutím polhodiny hry sa vo veľkej príležitosti ocitol Kurminowski, ale jeho pokus zneškodnil nohou brankár ViOnu. V 36. minúte už domáce tribúny burácali, po Kolesárovom centri sa hlavou presadil kapitán Žofčák - 1:0.

Po zmene strán výkon Michalovčanov zoslabol a hostia vycítili šancu na vyrovnanie. Avšak v 49. minúte sa musel mať na pozore Kováč pri strele striedajúceho Matiča, ktorú vyrazil na roh. O desať minút neskôr napriahol Ewerton a jeho prízemná strela skončila na pravej žrdi Kirovej svätyne. V 63. minúte mali Zlaté Moravce ďalšiu veľkú šancu, zoči-voči Kirovi sa ocitol Harba, ale jeho lob skončil tesne mimo. Domáci tím upokojil až v 79. minúte druhým gólom striedajúci Sulley, ktorý najvyššie vyskočil na rohový kop Kolesára a hlavou poslal loptu do siete - 2:0. Aj v záverečných minútach sa bolo na čo pozerať. Najprv v 89. minúte dostal po druhej žltej karte červenú domáci Šimčák a v nadstavenom čase zahodil čistú šancu Sulley, ktorý v nájazde stroskotal na Kováčovi.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0 (1:0)

Góly: 36. I. Žofčák, 78. Sulley

ŽK: 81. Šimčák, 83. T. Matič, 90+. Sulley - 33. Nikolič, 83. Harba

ČK: 89. Šimčák (Michalovce)

Rozhodovali: Kružliak - Mókoš, Kováč; 1006 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Šosták, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - Jankauskas, Nishi, Turík (46. T. Matič), P. Kolesár (86. Shumeiko) - Kurminowski (72. Sulley)

FC VION: Pav. Kováč - Kotula, Horník, Pintér, Chren – Nikolič (77. Duga) - Orávik, Harba, Ewerton, Bartolomeu (85. Jančura) – Urgela (46. O. Šašinka)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín: "Mali sme veľa hráčov zranených, zostava bola preto improvizovaná. Náš výkon v prvom polčase bol v poriadku, v druhom sa obraz hry trošku zmenil. Viac šancí mal súper, ale ustáli sme to a máme tretie víťazstvo v rade, čo sa mne ako hlavnému trénerovi tímu za dva a pol roka ešte nepodarilo."

Juraj Jarábek, tréner FC ViOn: "Treba poďakovať Michalovciam za veľmi korektný zápas. Ja si myslím, že mal všetko, čo mal mať dobrý futbal, divák musel byť spokojný. K nášmu výkonu - obohratá platňa. Opäť sme hrali dobre, no súper dával góly. Je to o chybách a súper tentoraz potrestal viac našich chýb. Musíme ísť ďalej za potrebným víťazstvom a ja verím, že ho dosiahneme v sobotu na našom štadióne v odvete s Michalovcami."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. apríla o 17.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo)

Sobota 28. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (7. kolo)

Sobota 5. mája o 17.00 hod.: Nitra - Michalovce (8. kolo)