Tréner Šoltis čaká na nových hráčov

2018-07-02 10:42:20

Prvoligoví michalovskí futbalisti sa v príprave výsledkovo rozbehli. Po úvodných dvoch prehrách (s Trebišovom 0:1 a Liptovským Mikulášom 1:2) v nasledujúcich troch dueloch nenašli premožiteľa, keď zdolali Humenné (3:0) a Kechnec (9:1) a remizovali na pôde maďarského MTK Budapešť (1:1).

Solídny zápas s kvalitným súperom

V sobotňajšom súboji, ktorý sa odohral v mestečku Üllő neďaleko hlavného mesta našich južných susedov, predviedli Zemplínčania dobrý výkon a s 23-násobným maďarským šampiónom, ktorý sa po roku vrátil do najvyššej súťaže, dosiahli spravodlivú remízu.

„V dobrom počasí a na dobrom ihrisku sme odohrali solídny zápas s kvalitným súperom. Chlapci ho odmakali a plnili to, čom sme si v kabíne povedali. Samozrejme, nevyhli sme sa ľahkým chybám v defenzíve, čo musíme zlepšiť. V ofenzíve sme boli nebezpeční, okrem gólu sme si vypracovali ešte niekoľko dobrých možností, ale musíme popracovať na finálnej fáze a efektivite. Aj domáci mali viacero sľubných šancí, dvakrát trafili brvno. S výkonom som však spokojný, na chlapcoch bola vidieť vôľa a chuť po víťazstve,“ pochválil svojich zverencov lodivod Anton Šoltis. Jediný gól fortunaligistu proti MTK zaznamenal mládežnícky reprezentant Arménska Hovhannes Harutyunyan, ktorý v jari hrával za starších dorastencov.

Šoltisovi kvôli zraneniam chýbali v sobotu viacerí hráči (Danko, Carrillo, M. Kolesár, Regáli), navyše už pred uplynutím polhodiny hry musel nútene odstúpiť aj 21-ročný stredopoliar Michal Horodník, humenský rodák, ktorý prišiel na skúšku z Popradu. „Hneď po zápase sme sa s ním rozlúčili, lebo na jeho post hľadáme iný typ hráča. Z rovnakého dôvodu sme poslali preč aj španielskeho krídelníka Hectora Carrasca,“ prezradil tréner.

Čaká ich Poprad a Nieciecza

Proti budapeštianskemu celku sa v zostave MFK Zemplín objavila ešte jedna nová tvár – 20-ročný ruský krajný záložník Nikita Andreev. Odchovanec akadémie Zenitu Petrohrad naposledy hrával za Anži Machačkala a na Slovensku pôsobil už pred dvoma rokmi, keď obliekal dres VSS Košice. Žlto-modrí usilovne pracujú na posilnení kádra, ktorý sa po sezóne oslabil o viacerých hráčov základnej zostavy (Nishi, Koscelník, Šimčák, na odchode je Bednár). Už počas nasledujúceho týždňa by doň mali pribudnúť niekoľkí hráči.

„Nie je nás veľa, pracujeme s tým, čo máme. Konečne sa k nám pripojí Sulley, čoskoro bude fit Regáli a možno sa vráti aj Grič, ktorému skončilo hosťovanie v Nowom Saczi. Poliaci síce o neho majú záujem, ale kluby sa zatiaľ nedohodli. Očakávame príchody ďalších nových tvárí, takže káder by sa mal rozšíriť. Finančné možnosti klubu sú obmedzené, avšak pevne verím, že do začiatku ligy to dáme dokopy.“

Michalovská príprava sa prehupla do druhej polovice a počas najbližších dní bude prebiehať v našich veľhorách. „V utorok po dopoludňajšom tréningu odchádzame na minisústredenie do Vysokých Tatier. Absolvujeme tam dva tréningy, jeden v Tatranskej Lomnici, druhý v Poprade. Práve v tamojšom NTC odohráme aj oba prípravné zápasy,“ uviedol Šoltis. V stredu o 17. hodine sa mužstvo od Laborca stretne s miestnym druholigistom a v piatok o 11. hodine s poľskou Termalicou Nieciecza, ktorá vypadla z najvyššej súťaže. Po tomto súboji sa michalovská výprava vracia domov.

Zdroj: korzar.sk

Foto: mtkbudapest.hu