Žlto-modrí o druhé domáce víťazstvo

2015-09-12 12:00:00

Proti Senici myslia Michalovčania iba na víťazstvo. Na domácej strane noví hráči, na hosťujúcej tréneri.

Po reprezentačnej prestávke sa vo Fortuna lige po dvoch týždňoch opäť rozbehne zápasový kolotoč. Na programe je 8. kolo, v ktorom až tri tímy nastúpia pod vedením nového trénera. Okrem Trnavy (Ivan Hucko) a Ružomberka (Ladislav Pecko) sa aj na senickej lavičke predstaví nový muž - Juraj Sabol. Bývalý kouč Liptovského Mikuláša si premiéru odkrúti na pôde nováčika z Michaloviec, ktorý dnes (o 19. hodine) nastúpi s viacerými novými posilami aj uzdravenými hráčmi.

Zapadli veľmi dobre

Tréner žlto-modrých František Šturma bude mať k dispozícii trio novicov Kelemena, Keriča a Barrosa aj uzdravených Sedláka, Montera a Bayóna, hoci posledne menovaný má ešte menšie zdravotné problémy. Ako privítala nových hráčov kabína? „Zapadli medzi nás veľmi dobre. Marián Kelemen bol s nami už dlhšie, takže už ho poznáme. Verím, že aj oni sa v mužstve cítia dobre, urobíme všetko pre to, aby sa medzi nás rýchlo začlenili nielen v kabíne, ale aj na ihrisku, nech sa začneme v tabuľke šplhať hore,“ povedal za kolektív španielsky obranca Vernon De Marco Morlacchi, podľa ktorého tréner Šturma mužstvu na tréningu počas „repre“ pauzy veľmi nepridal. „Veľmi ani nemohol, lebo ešte v predchádzajúcom týždni sme hrali pohárový zápas a boli sme unavení, keďže za štyri dni sme absolvovali dva duely. Potom ďalšie tréningy boli klasické, cez víkend sme dostali voľno a od pondelka sme sa už začali pripravovať na Senicu.“

O zmene vedeli

Senický celok v posledných dvoch ligových zápasoch prehral zhodne 1:4 a spomedzi všetkých tímov je na tom najhoršie v tabuľke pravdy, v ktorej má až deväť mínusových bodov, na čo v utorok doplatil odvolaním lodivod Eduard Pagáč. „O trénerskej výmene v tábore súpera vieme, uvidíme, či ich nový tréner urobí nejaké zmeny. My však musíme predovšetkým nadviazať na výkon z Ružomberka. Chceme vyhrať a odpútať sa z posledného miesta,“ odhodlane hovoril odchovanec Arenalu, ktorý je v Michalovciach už viac ako tri roky. Zemplínčania sa na vlastnom trávniku v tejto sezóne zatiaľ predstavili v troch prípadoch, z ktorých majú nepriaznivú bilanciu jedna výhra a dve prehry. „Posledný domáci zápas s Dunajskou Stredou nám nevyšiel, naši fanúšikovia odchádzali sklamaní. Teraz im chceme urobiť radosť, aby boli po zápase spokojní a tešili sa spolu s nami z troch bodov,“ zakončil debatu 22-ročný Morlacchi.

Zdroj: denník Korzár