Michalovský štart sa pre osýpky odkladá

2018-07-19 13:11:30

V sobotu mali vstúpiť do svojej štvrtej sezóny medzi slovenskou elitou hráči MFK Zemplín Michalovce. Ich domáci súboj so sedemnásobným šampiónom MŠK Žilina však musel byť odložený. V meste Michalovce a niektorých okolitých obciach totiž kvôli epidémii osýpok naďalej trvá mimoriadna situácia a do 31. júla sú zakázané všetky hromadné podujatia vrátane tých športových.

Kedy sa bude stretnutie so „šošonmi“ dohrávať, v tejto chvíli ešte známe nie je. Isté je, že v tomto mesiaci sa tak neudeje. Jednou z alternatív je tá, že duel odohrajú počas prvého augustového týždňa.

Šoltisa odklad potešil

Kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis netajil, že informácia o odložení úvodného súboja ho potešila. „Káder totiž stále dávame dokopy. Noví hráči stále len prichádzajú, navyše v utorkovom zápase proti juniorke West Hamu sa nám dvaja zranili. Odloženie zápasu som privítal, máme niekoľko dní k dobru. Môžeme ešte potrénovať a možno sa do súboja v Dunajskej Strede aj vyliečia niektorí hráči,“ skonštatoval 42-ročný tréner.

Káder ešte nie je uzavretý

Počas súťažnej prestávky sa pri Laborci opäť udialo v kádri zmien viac než dosť. Odišli až deviati hráči (Šimčák, Koscelník, Kovaľ, Nishi, T. Matič, Jankauskas, Shumeiko, Antonov, Bragin) a stále nie je isté zotrvanie Kiru a Bednára, o ktorých sa zaujímajú iné kluby.

Novými tvárami v tíme sú albánsky obranca Llazaros Rota z Trebišova, ukrajinský stopér Danylo Beskorovayny z FK Atlantas Klaipéda, skúsený útočník Blažej Vaščák zo Senice a najnovším prírastkom je francúzsky krídelník Cheick Alan Diarra, ktorý naposledy pôsobil v Dacii Kišiňov.

„Káder rozhodne ešte nie je uzavretý. Verím, že ešte nejakí hráči prídu, napríklad z Legie Varšava, s ktorou máme užšiu spoluprácu. Vychádzame z finančných možností klubu, takže aj preto to skladanie tímu trvá o niečo dlhšie,“ uviedol Šoltis, ktorý dementoval fámy o odchode španielskeho stopéra José Carrilla Mancillu. „Zo zdravotných dôvodov musel odísť domov, ale v týchto dňoch má pricestovať naspäť. Má s nami profesionálnu zmluvu, nemôže len tak skončiť.“

Poškuľujú po prvej šestke

Počas šesťtýždňovej prípravy absolvovali žlto-modrí deväť herných previerok, v ktorých dosiahli bilanciu tri výhry, dve remízy a štyri prehry. Namiesto odloženého zápasu so Žilinou si pravdepodobne len zatrénujú, pretože viacero hráčov trápia zranenia.

„Príprava bola rozháraná. S tým, čo sme odtrénovali, som spokojný, ale čo sa týka posilnenia kádra, zatiaľ nie. Intenzívne pracujeme jeho doplnení, aby zvýšili kvalitu aj kvantitu,“ pokračoval Šoltis, ktorý vzápätí oboznámil verejnosť aj s ambíciami v novej sezóne. „Od vedenia klubu sme nedostali konkrétne ciele, ale moje osobné sú tie, aby sme sa opäť dostali o krôčik vyššie ako v uplynulej sezóne. Radi by sme zabojovali o prvú šestku, hoci sme si vedomí, že to bude veľmi náročné.“

Na jeho slová nadviazal aj jeden z najskúsenejších hráčov tímu a defenzívny pilier Peter Kavka: „Chceli by sme minimálne zopakovať uplynulú sezónu a ako mužstvo posunúť sa dopredu. Radi by sme taktiež získali viac bodov a zlepšili herný prejav. Prvá šestka je veľké lákadlo a urobíme všetko pre to, aby sme sa tam prebojovali.“

Vynútená rekonštrukcia

Čulý pracovný ruch panoval aj v útrobách hlavnej budovy štadióna MFK Zemplín. Michalovčania sa pustili do rekonštrukcie vnútorných priestorov, kde boli nútení urobiť viaceré úpravy.

„Práce sú tesne pred ukončením. Po rekonštrukcii bude náš štadión spĺňať kategóriu číslo 3. Museli sme prerábať viacero miestností, aby rozmerovo vyhovovali požiadavkám,“ prezradil predseda predstavenstva Štefan Laurinčík. Zemplínčania zväčšili presscentrum, VIP priestory či šatňu hostí, kde pribudla rozcvičovňa alebo trénerská miestnosť. Tiež museli urobiť osobitnú miestnosť pre rozhodkyňu.

V týchto dňoch finišujú aj práce na ihrisku B, kde dávajú novučičkú umelú trávu so zavlažovaním, ktorá bude najkvalitnejšia na východnom Slovensku. Keďže bude spĺňať certifikáty FIFA (rovnaké povrchy majú v Trenčíne a Žiline), hrať sa na nej bude môcť celoročne.

Zdroj: denník Šport