Ukončia dnes streleckú nemohúcnosť?

2018-09-01 11:38:38

Trápiaci sa michalovskí futbalisti, ktorí sú stále s jediným bodom na chvoste prvoligovej tabuľky, nastúpia dnes o 19. hodine štvrtýkrát v tejto sezóne na svojom štadióne. Z troch predošlých vystúpení vydolovali iba remízu so Senicou, na bratislavský Slovan a Žilinu nestačili. V každom z týchto duelov si vypracovali šancí viac než dosť, tak ako pred týždňom na trávniku Zlatých Moraviec, kde spálili päť čistých príležitostí vrátane pokutového kopu. Súperi im v tabuľke pomaly začínajú utekať, preto je najvyšší čas zaknihovať premiérové víťazstvo.

Rozbehnutí „železiari“

Na michalovskej pôde sa dnes večer predstaví tradičný súper z Podbrezovej, ktorá síce odštartovala sezónu dvoma prehrami, ale následne v ďalších štyroch kolách nazbierala až desať bodov z dvanástich možných. „Tréner Marek Fabuľa si vyskladal dobré mužstvo, ktoré hrá poctivý futbal. Hráči Podbrezovej v každom zápase idú na dno svojich síl a sú efektívni, čo im zatiaľ prináša body. Musíme si na nich dať pozor. Keď eliminujeme ich silné stránky, tak som presvedčený, že zaknihujeme prvý trojbodový zisk v sezóne,“ uviedol Martin Regáli, prešovský rodák v michalovských službách. Zverenci lodivoda Antona Šoltisa cítia, že dnes príde ten zlom a konečne sa na nich usmeje šťastie a vymažú nulu z kolónky výhier. „Do každého zápasu ideme s cieľom zabodovať naplno a hoci sme vo väčšine z nich boli minimálne vyrovnaným súperom, výsledok sa nedostavil. V posledných dvoch dueloch sa stále opakovalo to isté, že sme nevyužili šance.“

Body už potrebujú

Zemplínčania skúšajú všetko možné, aby konečne prelomili kliatbu, ktorá nad nimi visí. Počas týždňa mali aj spoločné posedenie, počas ktorého utužili partiu a prišli na iné myšlienky. A čo tréningový proces? Bolo jeho hlavnou náplňou zakončovanie? „Na tréningoch sme aj v uplynulých dňoch pracovali tak, ako doteraz, neboli výlučne zamerané len na streľbu. Tréner nám vždy zdôrazňuje, aby sme boli efektívni. Musíme sa z predošlých zápasov poučiť a zobrať si z nich len to pozitívne, aby sme konečne začali zbierať aj body,“ zdôraznil Regáli. Žlto-modrí sú od začiatku sezóny prilepení na dne tabuľky, čo nie najlepšie vplýva na ich psychiku. A už vôbec nie smoliarske prehry. „Každá porážka je bolestivá, či už po priebehu, keď ste horším tímom, alebo po takom, keď máte navrch. Jediné plus je, že naša hra je slušná a vieme sa aj dostať do šancí. Verím, že keď ich začneme premieňať, prídu aj body, lebo už ich nutne potrebujeme. Chceme už potešiť našich fanúšikov,“ zakončil debatu 24-ročný krídelník MFK Zemplín.

Zdroj: denník Korzár