Pohárové repete po piatich rokoch

2018-09-05 12:47:50

Po druhýkrát v aktuálnej sezóne michalovskí futbalisti preladia na pohárovú nôtu. Už dnes popoludní (o 16.30 hod.) sa v rámci 3. kola našej najvyššej pohárovej súťaže, ktorá nesie názov Slovnaft Cup, predstavia na trávniku Námestova.

Zemplínčania budú mať na Orave dočinenia s tradičným účastníkom tretej ligy skupiny Stred, ktorému tiež štart do novej sezóny nevyšiel. MŠK je v 16-člennej tabuľke momentálne na predposlednej pozícii so ziskom štyroch bodov za jedno víťazstvo a jednu remízu (skóre má 5:8). Naposledy v sobotu prehral na pôde Liptovského Hrádku tesne 1:2.

Kormidelníkom mužstva, ktoré svoje domáce stretnutia hráva na štadióne s kapacitou 2-tisíc divákov, je Ivan Rusnák. Zo známejších mien má v kádri brankára Tomáša Lešňovského, ktorý vyrastal v Ružomberku a chytal aj za Olomouc či FK Pohronie, ďalším je skúsený už 41-ročný defenzívny záložník Juraj Siman, ktorý pred niekoľkými rokmi hrával druhú ligu za Dolný Kubín.

Žlto-modrí sa s týmto súperom už raz stretli a to pred piatimi rokmi. Tiež to bolo v Slovnaft Cupe, vtedy išlo o súboj 1. kola. Zápas sa hral presne 6. augusta 2013 a Michalovce v ňom triumfovali hladko 4:1. Mužstvo vtedy viedol Jozef Bubenko a gólový účet uzatváral Stanislav Danko, ktorý je v kádri MFK Zemplín aj teraz, ale dnes pre zranenie nenastúpi. Okrem neho si zo súčasných hráčov v tíme pamätá súboj spred piatich rokov aj Martin Regáli. V tom čase Zemplínčania pôsobili ešte v druhej lige.

"Na pohárový zápas sa tešíme a naším jednoznačným cieľom je opäť postúpiť. Chceme si schuti zahrať a divákom ukázať pekný futbal. Po sobotňajšom víťazstve nad Podbrezovou sa nálada v kabíne zlepšila, chlapci sú nabudení, tieto tri body už potrebovali ako soľ. Vieme, že domáci hrajú tretiu ligu a z úvodných šiestich súbojov vydolovali iba štyri body. V Námestove dostanú príležitosť aj chlapci, ktorí v lige hrávali menej, a prvýkrát je v zápasovej nominácii aj stopér Ladislav Šosták, ktorému disciplinárka uvoľnila činnosť," povedal pred súbojom na Orave tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Ako postupovali:

MŠK: 1. kolo: Oščadnica 5:0 (v) 2. kolo: Vysoká nad Kysucou 2:0 (v)

MFK Zemplín: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Bešeňová 6:0 (v)

Fakty z posledného vzájomného zápasu:

MŠK Námestovo - MFK Zemplín Michalovce 1:4 (1:1) Góly: 36. Hollý - 20. L. Janič, 56. D. Kunca, 62. Morlacchi, 90. S. Danko Rozhodovali: Korista - Vorel, Tomčík; 350 divákov MŠK: Poništiak - A. Kmeť, Stašiniak, Habiňák, Šmiheľ - J. Siman - Kurtulík, Kasan (76. Čecho), Šikyňa (70. Čiernik), Snovák - Hollý (79. Ľ. Siman) MFK ZEMPLÍN: M. Raška - Obert, Michal Gallo, Morlacchi, Vanák - T. Sedlák - M. Regáli (64. M. Hamuľak), L. Janič, R. Kovaľ, Božok (74. S. Danko) - D. Kunca (81. Gamkrelidze)