Pod Zoborom sme opäť stratili tesné vedenie

2018-09-22 19:01:45

Ani na piaty pokus nedokázali michalovskí futbalisti zabodovať na súperovom ihrisku v tomto ročníku Fortuna ligy. Zemplínčania po týždni opäť vyšli naprázdno v Nitre, kde tentoraz v súboji 9. kola najvyššej súťaže podľahli domácim futbalistom najtesnejším rozdielom 1:2, hoci opäť viedli 1:0. V tabuľke tak naďalej zostávajú na poslednom mieste.

Pod Zoborom sa hral ofenzívny futbal a akcie sa striedali na oboch stranách. Prvý strelecký pokus patril Michalovčanom, V 6. minúte Diarrova krížna strela išla vedľa. Vzápätí si domáci vypracovali veľkú šancu, po dlhej lopte sa za obranu hostí dostal Taiwo, ale situáciu vyriešil zle a preloboval Kirovu svätyňu. V 11. minúte mali Nitrania ďalšiu sľubnú príležitosť, keď sa Vestenický tiesnený dostal k zakončeniu, avšak vychytal ho Kira. Na opačnej strane strela Kolesára išla mimo brány. V 23. minúte mohli skórovať žlto-modrí, po Kolesárovej prihrávke Diarra v čistej šanci zakončil len do Hrošša. O päť minút neskôr sa však už Michalovce tešili z gólu. Diarra potiahol akciu po pravej strane, poslal loptu do päťky, odkiaľ sa cez Machovca a Blaščáka dostala k Turíkovi, ktorý ju pätičkou poslal do siete - 0:1. V 36. minúte bolo vyrovnané, po Fábryho prihrávke a Chobotovom posunutí napriahol Kóňa a ten prestrelil Kiru - 1:1. V závere polčasu ešte nepresne zakončovali Fábry a Žofčák.

Hneď po nástupe z kabín Kolesárovu strelu vyrazil Hroššo končekmi prstov nad brvno. "Šoltisovci" vážnejšie pohrozili aj v 53. minúte, keď si na dlhý nákop Žofčáka dobre nabehol Turík, zasekol si obrancu, ale ľavačkou zakončil veľmi nepresne. Vzápätí z brejku spoza šestnástky vystrelil Fábry tesne vedľa ľavej žrde. Vyrovnaný futbal pokračoval aj v ďalšom priebehu duelu, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V 74. minúte po Žofčákovom rohu hlavičkoval Grič len do rukavíc Hrošša. O dve minúty na to prišiel rozhodujúci okamih stretnutia. Po Rotovom faule mali domáci výhodu štandardnej situácie, ktorú zahral Fábry a po trme-vrme zblízka dotlačil loptu za Kirov chrbát nitriansky kapitán Šimončič. Záverečný tlak Michaloviec neprišiel, domáci veľmi dobre bránili a nepustili ich do žiadnej šance, a tak si pripísali tri body.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 36. T. Kóňa, 76. Šimončič - 28. Turík

ŽK: 86. R. Križan - 63. Turík, 86. B. Vaščák, 86. Beskorovainyi

Rozhodovali: Pavlík - Tomčík, Kováč; 1355 divákov

FC: Hroššo - Charizopulos, R. Križan, Machovec, J. Chovanec - A. Fábry (82. Macho), Šimončič, T. Kóňa - Taiwo, T. Vestenický (88. M. Fábry), Chobot (61. Cherednychenko)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka (46. Beskorovainyi), Carrillo, Nawotka - Grič - A. Diarra (79. Kurminowski), I. Žofčák, Turík (70. Iloski), P. Kolesár - B. Vaščák

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Dnešné víťazstvo patrí hlavne hráčom, lebo otočili zápas. Nehrali sme ako v predchádzajúcich zápasoch. Chýbala nám ľahkosť, futbalovosť. Myslím si, že chlapci si to víťazstvo zaslúžili, pretože sa oň veľmi usilovali."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "V priebehu siedmich dní tu už sedím po druhýkrát a zase po rovnakom výsledku, takže  nie som spokojný. Odchádzame smutní. Zápas sa začal pre nás dobre vyvíjať. Vyhrávali sme 1:0, no potom po hrubej chybičke súper vyrovnal. Myslím si, že prvý polčas bol kvalitný. Mali sme aj my šance a aj súper. V druhom polčase sme to chceli vystupňovať. Po hernej stránke to bolo dobré, ale opäť sme neustrážili štandardnú situáciu a inkasovali sme gól. To sa už opakuje. Súper išiel do vedenia a potom si to už ustrážil. Minimálne na remízu sme mali, ale pokiaľ budeme dostávať takéto góly, tak môžeme ťažko bodovať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (10. kolo FL)

Sobota 6. októbra o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (11. kolo FL, hrá sa v Myjave)

Streda 10. októbra o 15.00 hod.: Šimonovany-Partizánske - Michalovce (4. kolo SC)

 

Foto: Marián Bazala