Starší dorastenci v súboji o prvé miesto neuspeli

2015-09-05 12:00:00

Súperovi spod Zobora podľahli kruto 2:5, keď ešte do polčasu držali remízový stav. Za Michalovce skórovali Pavol Bellás a Jakub Straka.

Šláger 5. kola najvyššej súťaže v kategórii staršieho dorastu sa hral v sobotu na michalovskom hlavnom štadióne. Pri Laborci sa stretli posledné dva tímy, ktoré v doterajšom priebehu ligy ešte nestratili ani bod. Domáci MFK Zemplín hostil Nitru, ktorá dokonca ešte ani raz neinkasovala. Súboj o vedúcu pozíciu v tabuľke lepšie zvládli hráči spod Zobora, ktorí v metropole Zemplína triumfovali 5:2 (1:1), avšak ešte štvrťhodinu pred koncom bol stav nerozhodný.

Lepší vstup do stretnutia mali domáci, ako prvý preveril pozornosť hosťujúceho brankára Debnára Bellás, ale úspešný nebol. V 17. minúte po strete R. Lukáča s nitrianskym gólmanom nariadil rozhodca Kmec pokutový kop a Bellás z bieleho bodu s prehľadom rozvlnil sieť - 1:0. Presne po uplynutí polhodiny hry sa však začínalo odznova, lebo Nitra zásluhou presnej krížnej strely Šurnovského vyrovnala. V závere polčasu mali góly na hlave najskôr Vajs a po ňom aj Fedyna, ale v dobrých pozíciách medzi tri žrde nenamierili. Úvod do druhého dejstva vyšiel lepšie hosťom, ktorí sa dostali do vedenia vďaka kapitánovi A. Fábrymu - 1:2. Michalovčanom sa však rýchlo podarilo vyrovnať, center Straku z ľavej strany skončil vo vzdialenejšom hornom kúte Debnárovej svätyne. "Rusnákovci" boli naďalej aktívni, zahrávali veľa štandardných situácií a po jednej z nich Strakovu strelu vyboxoval zo šibenice brankár hostí. Na druhej strane jemne tečovaná strela A. Fábryho len tesne minula domácu bránu. V 75. minúte poslal Nitranov znovu do vedenia Balaj, ktorý zužitkoval prihrávku Kuníka. Ten istý hráč o päť minút nato hlavou pridal štvrtý gól svojho celku a pri záverečnom vabanku unikol domácej obrane striedajúci M. Fábry, ktorý v nadstavenom čase po blafáku na Prysiazhniuka stanovil skóre duelu na 2:5 pre hostí.


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 2:5 (1:1)

Góly: 17. Bellás (11 m), 60. J. Straka - 30. Šurnovský, 54. A. Fábry, 75. a 80. Balaj, 90+. M. Fábry

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - J. Vaško, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, M. Bednár, Poprik - Vajs, Bellás, R. Lukáč (78. D. Sopata)

Zvyšné výsledky 5. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Prešov (7. kolo)

Sobota 26. septembra o 11.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (8. kolo)

Sobota 3. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (9. kolo)