Koscelníkova gólová premiéra v českej lige

2018-10-05 07:55:22

Najlepší strelec michalovského MFK Zemplín v uplynulej prvoligovej sezóne Martin Koscelník sa len v júni upísal českému Libercu, s ktorým sa dohodol na trojročnej spolupráci. Za FC Slovan odohral doteraz v najvyššej českej súťaži sedem stretnutí a v tom poslednom dosiahol ďalší významný úspech. Poslednú septembrovú sobotu sa mu podarilo premiérovo skórovať v zahraničnej elitnej lige.

Dvaja vyšachovali celú obranu

Bežala 76. minúta súboja Liberca s Olomoucom, na tabuli svietil stav 1:0. Vtedy predviedol Koscelník parádnu akciu s Petrom Ševčíkom. Na jej konci bol rodák z Vranova nad Topľou, ktorý zakončením do protipohybu hosťujúceho brankára Miloša Buchtu vsietil upokojujúci druhý gól svojho celku. Slovan napokon nad Sigmou triumfoval rozdielom triedy 3:0. „Môj prvý gól v českej lige padol ozaj po veľmi peknej kombinácii so Ševom, keď sme ako povedal komentátor zápasu ´dvaja vyšachovali celú obranu hostí´. Ševa ma pekne našiel a ja som loptu už len doklepol do brány,“ opísal Koscelník gólový moment, na ktorý tak skoro nezabudne. Pravý stredopoliar istotne nečakal, že si strelecký účet u našich západných susedov otvorí už po pár odohraných zápasoch. „Mojim cieľom bolo dať gól čo najskôr, čo sa mi aj podarilo, preto som nesmierne rád, že už prišiel.“ Pre úplnosť dodávame, že „Kosťo“ sa už raz presadil aj za juniorku Slovana, keď pred vyše dvoma týždňami premenil pokutový kop proti Dukle Praha (2:2).

Vyrovnanejšia a kvalitnejšia liga

Odchovanec humenského futbalu, ktorý však od pätnástich rokov hrával za Michalovce, je u trojnásobného českého šampióna už takmer štyri mesiace. Ako hodnotí toto obdobie? „Len pozitívne. Urobil som veľký futbalový krok vpred, takže som rád. Teším sa, že som v Liberci. Zvyknem nastupovať na svojom poste krajného záložníka, ale hral som už aj ako obranca,“ prezradil Koscelník, ktorého tréner Zsolt Hornyák v doterajších siedmich dueloch českej ligy väčšinou posielal na trávnik ako striedajúceho hráča. V základnej zostave sa objavil len raz, na pôde Opavy. Za ten čas však už postrehol, v čom je rozdielna oproti najvyššej slovenskej súťaži. „Podľa mňa je česká liga viac vyrovnanejšia a má vyššiu kvalitu. Myslím si, že o niečo vpredu je určite aj v oblasti marketingu a skautingu.“ Liberecký tím figuruje po prvej tretine súťaže v šestnásťčlennom pelotóne na ôsmej priečke s vyrovnanou bilanciou tri výhry, štyri remízy a tri prehry (skóre 12:12). Je s aktuálnym postavením spokojnosť? „V Liberci sú stále najvyššie ambície, takže určite každý chce, aby bol Slovan v tabuľke vyššie. Ja nie som výnimka, preto dúfam, že pôjdeme hore,“ zaželal si 23-ročný futbalista.

Zdroj: denník Korzár Foto: fcslovanliberec.cz