Doma sme splnili úlohu favorita

2018-10-23 19:59:20

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce postúpili už do štvrťfinále Slovnaft Cupu. V osemfinálovom stretnutí našej najvyššej pohárovej súťaže potvrdili v domácom prostredí úlohu favorita a zdolali druholigové Lipany 4:2 (2:1), keď sa dvakrát do streleckej listiny zapísal Dawid Kurminowski a po jednom zásahu pridali Tomasz Nawotka a Igor Žofčák. Meno súpera vo štvrťfinále, ktoré sa uskutoční až na jar, sa žlto-modrí dozvedia v najbližších dňoch.

Zemplínčania mali raketový vstup do zápasu, keď už v 3. minúte po Rotovej strieľanej prihrávke otvoril z hranice päťky skóre Kurminowski - 1:0. Krátko na to z dobrej pozície strieľal nad Iloski, ale v 9. minúte sa už domáci radovali znovu, po rohu tohto Američana prekonal Kapraľa druhýkrát Kurminowski - 2:0. Zdalo sa, že je po zápase, ale opak bol pravdou. Domáci poľavili a Lipany hru vyrovnali. V 13. minúte strieľal nad Jusko, na opačnej strane zahodil tutovku Diarra, ktorý z metra neusmernil do siete Nawotkov center. V 19. minúte vyrazil Bieszczad štipľavú strelu Porembu na roh a o päť minút neskôr vypálil Kraľovič do brvna. Päť minút pred koncom polčasu Janičova hlavička len tesne minula cieľ, avšak tesne pred prestávkou už tento Exmichalovčan parádne trafil z priameho kopu a znížil na 1:2.

Aj v úvode druhého dejstva bol druholigista aktívni a v 56. minúte takmer vyrovnal, no tečovaná strela Kraľoviča išla tesne vedľa. Postupne získavali prevahu "šoltisovci", ktorým sa v 65. minúte podarilo opäť odskočiť na rozdiel dvoch gólov, keď Iloski krásnou uličkou vysunul Nawotku a ten zoči-voči Kapraľovi nezaváhal - 3:1. Ubehlo len pár desiatok sekúnd, keď sa hostia po zakončení striedajúceho Štroncera znovu vrátili do zápasu - 3:2. Zemplínčania v ďalších minútach zatlačili súpera a v 68. minúte po peknej kombinačnej akcii nedovolil gólman Šarišanov dokonať hetrik Kurminowskému. O tri minúty však už kapituloval, keď Turík nabil Žofčákovi, ktorý parádnou technickou strelou rozveselil uzimených divákov - 4:2. V závere si už domáci ukontrolovali vedenie, ktoré ešte mohli navýšiť Iloski aj Peter Kolesár, ale skóre sa už nezmenilo.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 4:2 (2:1)

do štvrťfinále SC postupuje MFK Zemplín

Góly: 3. a 9. Kurminowski, 65. Nawotka, 70. I. Žofčák - 45. L. Janič, 66. Štroncer

ŽK: 44. Grič, 53. Carrillo (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Sedlák - Perát, Poracký; 306 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Grič, Carrillo (61. Beskorovainyi), Nawotka - Turík - M. Regáli (52. I. Žofčák), S. Danko, Iloski, A. Diarra (81. P. Kolesár) - Kurminowski

ŠK ODEVA: M. Kapraľ - Kamenec, J. Dlugoš, Popovec, Bujňák (46. Blaško) - F. Špak - S. Kraľovič, L. Janič (80. Vilkovský), Poremba, Vysočan - Jusko (46. Štroncer)

Tréner Anton Šoltis: "Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý, z prvých dvoch šancí sme dali dva góly. Kiež by sa nám v každom dueli takto podarilo odštartovať. Keby sme potom pridali aj tretí gól, bolo by po zápase. Po dvadsiatej minúte prišlo na našej strane k uspokojeniu a Lipany viackrát pohrozili. Mali tam jeden nebezpečný brejk, trafili brvno a napokon nám aj dali gól do šatne. Zbytočne sme to zdramatizovali. Druhý polčas bol už v poriadku, chlapci hrali tak, ako v úvode zápasu. Súper však hrozil z brejkov a museli sme byť ostražití. Až po štvrtom góle sme to rozhodli, súper už trošku odišiel. Myslím si, že to bol slušný duel, na našej priestor dostali chlapci, ktorí hrávali menej. Cieľ sme splnili, takže sme spokojní"

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (13. kolo FL)

Sobota 3. novembra o 17.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (14. kolo FL)

Nedeľa 11. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Trnava (15. kolo FL)

 

Foto: Róbert Andrejov