Lipany už do tretice na Zemplíne nezvíťazili

2018-10-24 09:17:12

Futbalisti prvoligových Michaloviec si v Slovnaft Cupe poradili aj so štvrtým súperom a postúpili medzi osmičku najlepších tímov tejto pohárovej súťaže. V utorok podvečer na svojom trávniku splnili úlohu favorita a triumfovali nad druholigovými Lipanmi 4:2, keď oba polčasy sa skončili rovnakým výsledkom. Zemplínčania sa do štvrťfinále prebojovali po dvoch rokoch, svojho súpera v ňom spoznajú už onedlho, ale zápas sa odohrá až na jar.

Nemajú sa začo hanbiť

Lipany napriek prehre zanechali v metropole Zemplína dobrý dojem a potrápili domáce mužstvo. Hoci rýchlo prehrávali 0:2, nezlomili sa a bojovali až do záverečného hvizdu. „Snažili sme sa s domácimi hrať otvorený futbal, nechceli sme sa iba zatiahnuť do defenzívy. Úvod zápasu nám nevyšiel, ale v ďalšom priebehu sme si vypracovali niekoľko šancí a jednu z nich sme aj premenili. Aj ja som trafil v prvom polčase brvno, keby moja strela skončila v sieti, tak by to mohol byť iný zápas. Do druhého polčasu sme išli s cieľom pokračovať v našej hre a vyrovnať, ale dostali sme tretí gól. Síce sme vzápätí znížili, ale to bolo z našej strany všetko. Domáci ukázali, že vedia hrať futbal a v lige patria na vyššie priečky. My sa nemáme začo hanbiť, podali sme sympatický výkon,“ skonštatoval po vypadnutí hosťujúci stredopoliar Slavomír Kraľovič. Zaujímavé je, že ŠK Odeva sa v tejto sezóne pohára až trikrát predstavil na Zemplíne. Po postupe cez Kráľovský Chlmec a Pavlovce nad Uhom už do tretice na súpera z tohto regiónu nestačil.

Tri góly Poliakov

Po dvoch zásahoch Dawida Kurminowského to spočiatku vyzeralo na jednoznačnú záležitosť domácich, ale tí potom poľavili, čo snaživý druholigista využil na zdramatizovanie duelu. „Začali sme výborne, zahryzli sme sa do súpera, ale po dvoch strelených góloch sme stratili koncentráciu a mysleli si, že zápas už máme vyhraný. V druhom polčase sme však zvýšili úsilie, zlepšili hru, pridali ďalšie góly a zaslúžene zvíťazili,“ uviedol 21-ročný Michalovčan Tomasz Nawotka, ktorý len približne pred mesiacom prišiel do MFK Zemplín na polročné hosťovanie z Legie Varšava. V stredajšom pohárovom stretnutí si otvoril strelecký účet u nového zamestnávateľa a hneď mal jeho gól aj prívlastok víťazný, keď v 65. minúte po uličke Briana Iloského rutinérsky premenil svoju šancu. „Teším sa, že sa mi podarilo skórovať, ale ešte viac som radšej za víťazstvo a postup do ďalšej fázy pohára,“ skromne poznamenal Nawotka.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov