Kira po Slovane: Boli sme pos*atí

2018-11-05 11:10:12

„Boli sme pos*atí. Od začiatku. Mnou počínajúc, celá jedenástka. Neplnili sme taktické pokyny trénera, dostali sme hlúpe góly a dobrú kolektívnu facku,“ zhodnotil pre ProFutbal od srdca a výstižne podvečer Michaloviec na bratislavských Pasienkoch brankár Matúš Kira. Práve jeho chybou začal šesťgólový horor hostí. Nedostatkov na strane Zemplína však bolo v sobotu viac ako dostatkov.

Čo chyba, to gól 5. min: Kira si nákop Božikova cez celé ihrisko pustil, nacúval a pri rozohrávke trafil napádajúceho Mohu. Jeho prihrávku pred Šporarom umiestnil do vlastnej bránky Carrillo.  20. min: Turík neodpratal loptu po zlom spracovaní Mohu. Odzbrojil ho De Kamps, ktorý uličkou pomedzi troch obrancov nahral šikovnému krídelníkovi. Moha poľahky prehodil Kiru.  26. min: Nebránený Ljubičič hlavičkoval do brvna. Odrazenú loptu neodvrátil nedôrazný Vaščák, Šporar cez neho nožničkami zvýšil na 3:0.  48. min: Kira vyhodil loptu na Carrilla, ktorý nepochopiteľne posunul Mohovi. Maročan prihral Suchockému, ktorého center nechytateľne ponad Kiru poslal do vlastnej siete Beskorovajny. Za takú hlavičku by sa nehanbil ani najlepší strelec súťaže Šporar.  67. min: Opäť Beskorovajny v šestnástke hlúpo zložil Šporara, Čavrič z penalty 5:0.  77. min: Moha na ľavom krídle jasličkami vykúpal Llazarusa, ktorému nik nekryl chrbát. Maročan následne nebránený poľahky obstrelil Kiru.

„Slovan má neskutočnú kvalitu na každom poste. No dnes to bol z našej strany veľmi odovzdaný výkon. Viac sa k tomu nedá povedať,“ hodnotil brankár Michaloviec Kira. Stáť za v sobotu labilnou defenzívou nebolo pre 24-ročného gólmana jednoduché. Mrzelo ho, že úvodnou chybou ešte viac skomplikoval pozíciu outsidera na pôde ligového lídra: „Mohol som loptu radšej kopnúť na tribúnu. Chcel som to rozohrať, bohužiaľ, trafil som Mohu a dali sme si z toho vlastný gól. Beriem ho na seba, netreba sa vyhovárať.“ Slovan bol favorit, no Zemplín mu rolu uľahčil. Hovoril o tom aj tréner Anton Šoltis: „Všade sme boli neskoro. U hráčov som videl príliš veľký rešpekt. Mužstvo po úspešnej sérii asi nezvládlo emočný tlak. Bolo to celé o hlavách, v nich sme dnešný zápas nezvládli. Spravili sme chyby a taký súper ako Slovan vás za ne potrestá.“

Samo to nepôjde

Michalovce prišli do Bratislavy vo výrazne zlepšenej forme. V ostatných šiestich súťažných zápasoch stratili len štyri body. Proti tímom z vlaňajšej hornej šestky Ružomberku (2:2), Trenčínu (2:1), Žiline (2:2) a Dunajskej Strede (2:1) uhrali vynikajúcich osem bodov. „Asi sme už mali v hlavách, že všetko pôjde samo. Proti súperom z hornej šestky sa nám darilo, no dnes sme sa presvedčili, že keď do toho nedáme srdce, samé nepôjde nič,“ uznal chlapsky Kira v rozhovore pre ProFutbal.sk. Michalovce na Pasienkoch ukazovali náznaky dobrej hry, dokázali belasým i podkúriť, no vyzreté a kvalitné mužstvo Martina Ševelu trestalo chyby hostí.

„Nepreferujeme futbal založený na tom, že sa postavíme dozadu. Chceme hrať aj keď je 4:0. Avšak, niekedy, proti takejto kvalite, treba asi zbrzdiť. Ak sa už skóre navyšuje, treba zmeniť tempo a neplašiť sa dopredu,“ zamyslel sa Kira, ktorý stojí po sobote už za najhoršou defenzívou vo Fortuna lige. Michalovce inkasovali v 14 zápasoch 29 gólov. Napriek tomu sú naďalej desiate. Náskok pred Senicou sa zmenšil na rozdiel jedného bodu, Zlaté Moravce zaostávajú o štyri. Zemplín najbližšie hostí Trnavu. Potrebuje rozhodne lepší výkon než aký ponúkol proti Slovanu. „Treba sa rýchlo vrátiť na zem a poučiť sa, pretože takto sa nemôžeme prezentovať. Treba sa pripraviť na Trnavu a nadviazať na výkony z ostatných šiestich zápasov. V nich sme sa presvedčili, že so správnym prístupom sa to dá aj proti silným tímom. Avšak, dnes bol náš prístup zlý,“ uzavrel Kira.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: TASR