Danko si na Záhorí trúfa skórovať opäť

2018-11-24 11:00:48

Po reprezentačnej prestávke sa počas tohto víkendu rozbehne záverečná fáza jesene našej najvyššej futbalovej súťaže pozostávajúca z troch stretnutí. Pred Michalovčanmi sú zápasy, ktoré veľa napovedia do ich ďalších ambícií. Po šnúre šiestich duelov s tímami, ktoré vlani bojovali v skupine o titul, ich tentoraz čaká séria vystúpení proti mužstvám z ich výkonnostnej kategórie. V poslednú novembrovú sobotu sa o 14. hodine predstavia na pôde ďalekej Senice, kde ich čaká dôležitý šesťbodový súboj s tabuľkovým susedom, ktorý za nimi zaostáva iba o jediný bod.

Behaví a technickí legionári

Žlto-modrí, ktorí sa na opačný kút Slovenska vybrali už v piatok na obed po dopoludňajšom tréningu, odohrali na senickom štadióne na prvoligovej úrovni doteraz päť duelov s bilanciou jedna výhra, dve remízy a dve prehry. Štatistiky si vylepšili predovšetkým v uplynulom ročníku, kedy tam najprv remizovali 1:1 a potom vyhrali 2:0. Nerozhodný výsledok vtedy zariadil gólom Stanislav Danko. „Rozhodne by som nebol proti, keby sa mi v Senici podarilo skórovať opäť, len s tým rozdielom, aby bol môj gól už víťazný,“ usmial sa 24-ročný stredopoliar MFK Zemplín, ktorý naposledy proti Trnave odohral po zranení kolena vôbec prvý tohtosezónny zápas vo Fortuna lige. Michalovský rodák očakáva na pôde najvzdialenejšieho protivníka náročný súboj. „V Senici to boli vždy veľmi vypäté a fyzicky náročné zápasy. Domáci majú vo svojich radoch plno legionárov, ktorí sú behaví a technicky dobre vybavení. Nebezpeční sú hlavne po krídlach, kde disponujú rýchlymi hráčmi a veľký pozor si musíme dávať aj na ich brejky. Verím, že tréner ušije na súpera dobrú taktiku a budeme tam úspešní.“

Karta sa obracia

Do predošlých šiestich zápasov nastupovali Zemplínčania stále v pozícii outsidera, s tým, že nemali čo stratiť a mohli len získať. Evidentne im táto rola vyhovovala, pretože v nich nazbierali až jedenásť bodov. Teraz sa karta obráti a papierovým favoritom už budú „šoltisovci“. „V tejto sezóne nie je v lige žiadny ľahký súper, ani tie mužstvá pod nami, čo potvrdzuje fakt, že s oboma sme už stratili body. Senica v posledných piatich zápasoch, v ktorých zaznamenala iba jednu prehru, ukázala, že má kvalitu a nemožno ju brať na ľahkú váhu. Najideálnejšie by bolo na jej pôde vyhrať, čím by sme jej odskočili na rozdiel štyroch bodov a zároveň by sme zostali v hre o prvú šestku. Dúfam, že podáme dobrý výkon a vrátime sa domov s víťazstvom,“ zaželal si Danko. MFK Zemplín, ktorému v tabuľke patrí desiata priečka (na šiestu však strácajú len tri body), sa v Senici bude musieť zaobísť bez trojice zranených hráčov Kavku, Harutyunyana a Regáliho.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov