Na trebišovskej pôde tesná porážka

2019-01-16 16:16:40

V stredu popoludní absolvovali prvoligoví michalovskí futbalisti na pôde susedného Trebišova druhú hernú previerku v rámci zimnej prípravy. Pôvodne sa malo stretnutie odohrať na umelej tráve MFK Zemplín, avšak po dohode oboch strán sa napokon odohralo u súpera. Zverenci trénera Antona Šoltisa prehrali s druholigovým Slavojom tesne 2:3, keď o góly v sieti protivníka sa postarali Španiel Enzo Mauro Arevalo Acosta a Ukrajinec Juri Zakharkiv.

Prvoligista odštartoval zápas výborne, keď už v 2. minúte otvoril skóre po prihrávke Zakharkiva Acosta - 0:1. Domáci však už o desať minút vyrovnali po krásnej strele Kolbasa - 1:1. To však zo strany Slavoja nebolo všetko, pretože v 23. minúte opäť Kolbas prekonal Drába, keď dotlačil do siete center Lorinčáka - 2:1. Gólová prestrelka vzápätí pokračovala a už o tri minúty na to Zakharkiv zužitkoval prihrávku od Diarru - 2:2. Vyrovnané a bojovné stretnutie pokračovalo aj naďalej a ďalší gól padol až v 66. minúte, kedy skompletizoval svoj hetrik skúsený Kolbas - 3:2. Michalovčania v závere síce zatlačili súpera, avšak gólovú šancu si už nevypracovali, a tak prehrali aj druhý zápas v príprave.

Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:2)

Góly: 12., 23. a 66. J. Kolbas – 2. Acosta, 26. Zakharkiv

SLAVOJ: Poljanec – Kražel, Lazarus, D. Špak, Starosta (46. Jovanovič) – Rober – E. Lukáč (46. Sočuvka), J. Kolbas, Hlaváč (85. M. Levický), Schegrikovich – Lorinčák (76. E. Varga)

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb (46. M. Kira) – I. Žofčák, M. Kolesár, Beskorovainyi, M. Vojtko – Turík (46. Grič) – Acosta, S. Danko (46. R. Begala), Junior, A. Diarra (46. M. Trusa) – Zakharkiv

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 19. januára o 10. hodine na domácej pôde s treťoligovým Vranovom nad Topľou.