Igor Remák končí svoju púť v klube

2019-05-21 09:09:03

Sobotňajšiemu zápasu Michaloviec so Slovanom Bratislava, ktorý bol posledným domácim v tejto prvoligovej sezóne, predchádzala milá udalosť. Michalovský klub sa rozlúčil s dlhoročným funkcionárom Igorom Remákom, ktorý sa nemalou mierou pričinil k tomu, že MFK Zemplín je v súčasnosti tam, kde je. Pred úvodným hvizdom súboja s čerstvým majstrom mu členovia predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol a Martin Nebesník odovzdali darčekový kôš, šál, dres a loptu podpísanú hráčmi A-mužstva Michaloviec, diváci na tribúnach ho na oplátku odmenili veľkým potleskom.

Igor Remák začal aktívne hrávať futbal za ŠK Zemplín Michalovce v dorasteneckom družstve od roku 1973. Pred nástupom na vysokoškolské štúdium do Prešova bol členom kádra mužov pod vedením trénera Pšenka. Po ukončení vysokoškolského štúdia začal pracovať na VI. základnej škole v Michalovciach, kde bol zakladateľom prvej športovej futbalovej triedy v rámci základných michalovských škôl. Od tohto momentu sa začala odvíjať jeho ďalšia funkcionárska kariéra v michalovskom futbale.

V období začiatku 90. rokov prevzal najvyššiu riadiacu funkciu v michalovskom klube po dlhoročnom predsedovi Alexandrovi Bugalovi a pracoval ako predseda klubu a športový riaditeľ v jednej osobe v období zložitého hľadania vhodných športových a ekonomických podmienok na ďalší rozvoj futbalu v Michalovciach. V uplynulom období bol viac než desať rokov manažérom mládeže v MFK Zemplín.

V rámci Útvaru talentovanej mládeže pri futbalovom klube venoval všetku svoju aktivitu a pozornosť svojim kolegom, mládežníckym trénerom, aby vychovávali z mladých talentovaných futbalistov nielen úspešných športovcov, ale najmä schopných hráčov do družstva dospelých a v neposlednom rade korektných, pracovitých a čestných ľudí. Presne takých, akým je sám Igor Remák. V roku 2012 bol zaradený do Siene slávy michalovského futbalu a aj jeho zásluhou sa mládežnícka akadémia MFK Zemplín zaradila medzi slovenskú špičku.

Foto: Róbert Andrejov