V úvodnom prípravnom dueli remíza

2019-06-25 19:19:56

V utorok popoludní odohrali svoj úvodný prípravný zápas v rámci prebiehajúcej letnej prípravy prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Ich prvým súperom bol účastník baráže o postup do najvyššej súťaže FK Poprad, ktorý privítali na domácej pôde. Zemplínčania sa s Podtatrancami rozišli zmierlivo po výsledku 1:1, keď remízu stanovil tesne pred koncom Peter Kolesár.

Vo veľkej horúčave mali lepší vstup do stretnutia hostia, ktorí sa už v 6. minúte ujali vedenia, keď brankára Dehtiara po krížnej strele prekonal Slebodník. Ten istý hráč mohol v 25. minúte skórovať znovu, ale v dvoch dobrých príležitostiach v priebehu niekoľkých sekúnd ho vychytal Dehtiar. Krátko na to sa po Dankovom pohotovom zakončení vyznamenal aj popradský gólman Malec. V 33. minúte mal Danko ďalšiu šancu, ale po centri Vojtoviča vystrelil z prvej tesne vedľa.

Do druhého polčasu nastúpili Michalovčania s kompletne vymenenou jedenástkou a začalo sa obliehanie popradskej brány. Už v 48. minúte po dvoch rohových kopoch Žofčáka musel striedajúci brankár Knurovský vyrážať najprv strelu Griča a vzápätí aj M. Kolesára. V ďalších minútach sa hralo iba na jednu bránu, hostia sa len sporadicky dostávali na polovicu žlto-modrých. Ich tlak s pribúdajúcim časom narastal a Popradčania nevydržali. V 88. minúte po Žofčákovej prihrávke prestrelil Knurovského P. Kolesár a vyrovnal na konečných 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 1:1 (0:1)

Góly: 88. P. Kolesár - 6. Slebodník

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: Dehtiar - Vojtovič, D. Špak, Carrillo, D. Petro - R. Begala - Mavretič, S. Danko, Casado, Kountouriotis - Rodrigues. 2. polčas: Dráb - M. Kolesár, Špiriak, M. Sidor, M. Vojtko - Turík - Rota, Grič, M. Trusa, P. Kolesár - I. Žofčák

FK: J. Malec (46. Knurovský) - P. Maslo (70. Kohút), Luberda (46. L. Horváth), Pajer, Zekucia - Jančo (46. Gallovič) - L. Ľupták (60. Luščík), Da Silva Junior (46. S. Kuba), Zošák (46. Streňo), Kukoľ (46. Grešák) - Slebodník

Tréner MFK Zemplín Anton Šoltis: "Bolo vidieť, že sme ešte v hrubšej príprave a ten pohyb nebol vyvážený. V prvom polčase sme neboli takí aktívni, ako by sme chceli. Po prestávke to však už bolo lepšie, keďže do hry išli viacerí skúsení hráči. Zápas splnil účel, šancu dostali všetci hráči, chceli sme si niečo nové vyskúšať. Vieme, kde potrebujeme pridať."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 29. júna o 10.30 hod. proti nováčikovi druhej ligy FC Košice. Dejiskom súboja bude ihrisko vo Vyšnom Opátskom.

Foto: Róbert Andrejov