Mladší dorastenci na úvod vonku nezabodovali

2015-08-08 12:00:00

Na bardejovskej pôde prehralo družstvo U17 0:2, celok U16 podľahol Partizánu 1:2, keď ešte do prestávky viedol 1:0.

V sobotu vstúpili do novej majstrovskej sezóny už aj mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí účinkujú na prvoligovej úrovni. Štart do ročníka 2015/16 im však nevyšiel, pretože z bardejovskej pôdy sa vrátili naprázdno, keď im nevyšli druhé polčasy zápasov. Celok U17 podľahol domácemu Partizánu 0:2 (0:0) a tím U16 prehral so Šarišanmi najtesnejším rozdielom 1:2 (1:0).

U17

Tréner Peter Košuda: "Z našej strany to bol úvodných minútach slušný výkon a zhruba v 20. minúte sme si vypracovali čistú gólovú šancu, ktorú sme však nepremenili. Potom sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami, šance neboli žiadne. Z bardejovskej strany to bol bojovnejší futbal, oni sú známi takým štýlom hry, a my sme sa im prispôsobili. V druhom polčase sme za domácimi zaostávali v bojovnosti, u niektorých hráčov chýbala lepšia koncentrácia na hru, výsledkom čoho boli dva inkasované góly. Prvý padol z penalty, ktorej predchádzalo autové vhadzovanie, po ktorom súperov hráč prenikol do našej šestnástky, kde ho náš hráč fauloval. A druhý po nedorozumení stopéra s brankárom a domáci útočník už nemal problém skórovať. My sme mohli a mali skórovať po dvoch hlavičkách, ale opäť sme v koncovke neboli úspešní. Z mojej strany je veľké sklamanie, že sme v Bardejove nebodovali."

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 56. Gduľa (11 m), 60. Foriš

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vojtovič, P. Novák, Dzurjovčin, Bumbera (41. M. Vaško) - M. Ebský (69. Marcinčák), D. Špak, Gužiňák, Polačko - Saxa (70. D. Vasiľ) - Princz (52. M. Fedor)

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Do zápasu sme vstúpili na moje prekvapenie veľmi dobre a rýchlo sa nám podarilo streliť gól, keď v 14. minúte nás poslal do zaslúženého vedenia Marián Dzurjo. Celý prvý polčas sme mali hru pod kontrolou, boli tam aj nejaké chybičky, ale to k tomu patrí. Po zmene strán sme tiež začali výborne, v úvodnej štvrťhodine sme hrali na súperovej polovici. Mali sme dve šance, ktoré sme nepremenili. Potom prišli dve obrovské chyby, po ktorých sme inkasovali dva góly. Pri jednej opustilo veľa hráčov priestor, prišlo prečíslenie štyroch proti dvom a prvý gól. Pri druhom góle urobil stopér doslova až prípravkársku chybu a súperov hráč išiel sám na bránu. Mali sme ešte čas na vyrovnanie, mali sme nejaké náznaky šancí, z ktorých sa dalo skórovať. Súper išiel fyzicky hore a začal behať. Jediné, čo ublížilo zápasu, boli veľké horúčavy, pretože sme hrali nezmyselne o jednej popoludní. Pochvalu z nášho tímu si zaslúžia Dzurjo a Trusa, ktorí podali lepšie výkony, ak sa k nim pridajú nabudúce aj ostatní, tak to bude dobré."

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 56. Mikolaj, 65. M. Pillár - 14. M. Dzurjo

MFK ZEMPLÍN: M. Gutič - Pandoščák (62. K. Marcin), Leňo, Sidor, Vojtko - J. Vasiľ (53. Drahokoupil) - Holovka (57. Džupin), M. Dzurjo, Trusa, P. Košuda - M. Baran

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. augusta o 15.00/17.15 hod.: Michalovce - Trnava (2. kolo)

Piatok 21. augusta o 14.00/16.15 hod.: Trenčín - Michalovce (3. kolo)

Sobota 29. augusta o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - VSS Košice (4. kolo)