Kolesár a Vojtko pri výhre SR 21

2020-01-08 20:10:35

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v stredajšom prípravnom stretnutí v rámci sústredenia v tureckom Beleku nad 13. mužstvom tamojšej druhej najvyššej súťaže Istanbulsporom 2:0 (0:0). Tím trénera Jaroslava Kentoša, pre ktorého to bola premiéra na lavičke slovenskej "dvadsaťjednotky", rozhodol o svojom víťazstve krátko po zmene strán, keď v rýchlom slede skóroval dvakrát. Najskôr sa v 55. min presadil hlavičkou Ján Bernát a o dve minúty zvýšil vedenie rovnako striedajúci hráč Marek Fábry. Príležitosť v slovenskom drese dostali aj obaja nominovaní hráči MFK Zemplín Michalovce, v základnej zostave nastúpil stredopoliar Peter Kolesár a hneď po prestávke aj obranca Matúš Vojtko. Mladí Slováci nastúpia v "krajine polmesiaca" ešte v jednom medzištátnom prípravnom dueli. V nedeľu 12. januára o 15.00 h SEČ si zmerajú sily s rovesníkmi z Dánska.

Istanbulspor - Slovensko 21 0:2 (0:0)

Góly: 55. J. Bernát, 57. M. Fábry

SR 21: S. Petráš (46. Krajčírik) - Šulek (46. Vallo), Kopas (46. Holub), Mesík (46. M. VOJTKO), Mojžiš (46. Sluka) - Brenkus (46. Kadák), Gamboš (46. Špyrka), Baumgartner (46. J. Bernát) - M. Kovaľ (46. D. Ďuriš), Almási (46. M. Fábry), P. KOLESÁR (68. M. Kovaľ)

Tibor Goljan (asistent trénera SR 21): "Istanbulspor bol kvalitný súper a je vidno, že druhá najvyššia turecká súťaž má svoju kvalitu. V stretnutí nás podržali obaja brankári. Prvý polčas bol z našej strany trochu bojazlivý, málo sme behali. Po prestávke sme to viac rozbehali. Víťazstvo teší a každý triumf v reprezentačnom drese je dôležitý. Bolo vidieť, že hráči odohrali zápas po dlhšom čase, pomalšie sa dostávali do tempa. Dôležité je, že sa nik nezranil. V polčase sme obmenili zostavu, bol to náš zámer, aby sme vyskúšali všetkých futbalistov. Zápas si zanalyzujeme a pripravíme sa na Dánov."

Zdroj: TASR

Foto: futbalsfz.sk