V modelovanom stretnutí remíza

2020-01-11 12:53:03

V sobotu predpoludním odohrali prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce na svojej umelej tráve modelovaný zápas medzi sebou. "Červení" si zmerali sily s "modrými" a ako správni spoluhráči sa rozišli zmierlivo po remíze 1:1. Súboj, ktorý sa hral 2 x 35 minút, priniesol svižný ofenzívny futbal, predovšetkým po zmene strán. Gólov mohlo padnúť pokojne aj viac, ale strelci nemali svoj deň. Na oboch stranách zostalo nevyužitých hneď niekoľko výborných príležitostí vrátane nepremenených pokutových kopov, keď Chrisa Kountouriotisa respektíve Llazarosa Rotu vychytali skvelí brankári.

Tréner Jozef Majoroš nemal k dispozícii kompletný káder. Stále mu chýbali reprezentanti Peter Kolesár, Matúš Vojtko a Matúš Begala, chorí Rostyslav Dehtiar a Milan Kvocera, rekonvalescenti Matej Trusa a Cheick Alan Diarra i zranený Pedro Martínez García. Aj preto si Zemplínčania so susedného Trebišova, ktorý je ich farmou, "vypožičali" krajného obrancu Ladislava Hirjaka.

Červení - Modrí 1:1 (0:0)

Góly: Savvidis - I. Žofčák

ČERVENÍ: P. Rodák (36. M. Kira) - M. Kolesár, Carrillo, Grič, J. Sova - Savvidis - Kountouriotis, Turík, F. Pálfi, P. Chovan - Sidibé

MODRÍ: T. Dráb - Rota, D. Špak, Soler, Hirjak - R. Begala - Pásztor, I. Žofčák, S. Danko, Popovits - Hovhannisyan

Prvý "ostrý" prípravný duel absolvujú žlto-modrí v stredu 15. januára o 12. hodine, keď na vlastnej pôde privítajú druholigový Partizán Bardejov.

Foto: Róbert Andrejov