Na záver sústredenia prehra s Austriou

2020-01-30 16:19:28

Prvoligoví michalovskí futbalisti prehrali na záver sústredenia v tureckom Beleku s Austriou Viedeň. Druhému najúspešnejšiemu klubu v histórii Rakúska (24 titulov) podľahli vo štvrtok popoludní 0:2, keď oba góly inkasovali už v prvom polčase.

Úvodná 45-minútovka priniesla medzišestnástkový futbal. Michalovčania si nevypracovali žiadnu čistú šancu na skórovanie, na druhej strane Rakúšania sa v 28. minúte po Ebnerovej prihrávke presadil skúsený Klein - 1:0. Druhý gól pridala Austria v nadstavenom čase prvého polčasu, keď Kiru prestrelil izraelský útočník Turgeman. Po zmene strán sa "majorošovci" zlepšili a v 65. minúte mali veľkú príležitosť na strelenie kontaktného gólu, avšak Peter Kolesár z pokutového kopu gólmana Lučiča neprekonal. "Fialky" tak dokráčali k víťazstvu 2:0.

FK Austria Viedeň - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 28. Klein, 45+. Turgeman

FK AUSTRIA: Lučič - Klein (46. Blauensteiner), Jarjué, Borkovič (46. Handl), Martschinko - Ebner, Demaku - Sax (46. Yateke), Turgeman, Wimmer - Mondschein

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár, Grič, Soler, Mendez (46. Carrillo) - Neofytidis, Savvidis, M. Begala (46. M. Vojtko) - P. Kolesár (75. Pásztor), Hovhannisyan (46. Sidibé), S. Danko (30. Kountouriotis)

Tréner Jozef Majoroš: "V prvom polčase sme mali veľmi pomalý prechod do útoku a tiež nám chýbal lepší pohyb. Ťažko sme sa presadzovali cez súpera, ktorý hral agresívne a v tom bol najväčší problém. Hralo sa väčšinou medzi šestnástkami, ale urobili sme dve individuálne chyby, za ktoré nás Austria potrestala. Cez prestávku sme prestriedali, zlepšili sme prechod do útoku a mohli sme aj streliť kontaktný gól, avšak Peter Kolesár nepremenil pokutový kop. Vypracovali sme si ešte ďalšie dve možnosti na skórovanie, ale takisto aj súper hrozil. Bol to pre nás poučný zápas."

Najbližší prípravný duel absolvujú Michalovčania v sobotu 8. februára o 14. hodine na domácej pôde proti druholigovému FC Košice. Súboj bude generálkou na jarné boje vo Fortuna lige.