V generálke triumf nad FC Košice

2020-02-08 16:39:47

V šiestom prípravnom stretnutí, ktoré bolo zároveň generálkou na jarnú časť Fortuna ligy, futbalisti michalovského MFK Zemplín nezaváhali. V sobotu popoludní si na svojej umelej tráve poradili s nováčikom druhej ligy FC Košice po góloch Matúša Vojtka a Armena Hovhannisyana 2:0.

Východniarske derby prinieslo zaujímavý futbal. Úvodné minúty patrili hosťom, ktorí sa aj rýchlo mohli ujať vedenia, avšak Robinsona v úniku vychytal Kira. Potom sa osmelili aj Michalovčania, ktorí v 10. minúte aj s poriadnou dávkou šťastia otvorili skóre, keď si ľahký center Vojtka zrazil do brány Pulen - 1:0. Domáci mali v tejto fáze hry navrch a v 21. minúte vyskúšal pozornosť gólmana hostí strelou zo šestnástky Sidibé. Na opačnej strane o šesť minút neskôr sa do nájazdu na Kiru dostal Vyshnevskyi, ale minul bránu.

Po zmene strán mali viac z hry Košičania, ktorí sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale domáca defenzíva fungovala spoľahlivo. Sľubnú príležitosť na skórovanie mal agilný Robinson, znovu však úspešný nebol. A tak ich v 71. minúte potrestal druhým zásahom Hovhannisyan - 2:0. Zakrátko mohol zdramatizovať duel Robinson, gól mu však dnes dopriaty nebol, keď tentoraz opečiatkoval žrď. V závere chýbali hlavičkám Solera a Savvidisa centimetre, a tak sa súboj skončil dvojgólovou výhrou MFK Zemplín.

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 2:0 (1:0)

Góly: 10. M. Vojtko, 71. Hovhannisyan

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Konstantinidis (88. M. Kolesár), Carrillo (60. Turík), Soler, M. Vojtko - Grič, Neofytidis - P. Kolesár (60. Kvocera), Savvidis, Kountouriotis (88. P. Chovan) - Sidibé (39. Hovhannisyan)

FC: Pulen (60. Fabini) - Gáll (75. J. Lesniak), Matta, F. Pavúk, Kuc (75. Bavoľár) - Vancák, D. Keresteš (60. Rizie), Ristovski, Karaš (60. Liener) - Vyshnevskyi (60. Ford), Robinson

Tréner Jozef Majoroš: "Myslím si, že diváci videli kvalitný zápas a mali sa na čo pozerať. Ukázali sme veľa dobrých akcií, avšak boli tam aj nedostatky, na ktorých ešte budeme musieť popracovať. Na môj vkus si súper vytvoril dosť príležitostí, a to po našich ľahkých stratách. Musíme si to zanalyzovať, aby sme sa v súťaži už takýchto chýb nedopúšťali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. februára o 14.00 hod.: Trenčín - Michalovce (19. kolo, hrá sa v Žiline)

Sobota 22. februára o 14.00 hod.: Michalovce - Nitra (20. kolo)

Nedeľa 1. marca o 15.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (21. kolo)

Foto: Róbert Andrejov