Zemplín - Strážske 4:0

2020-06-06 17:33:58

V sobotu 6.júna 2020 pred poludním sa uskutočnil prípravný zápas medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠK Strážske. Tréner Jozef Majoroš dal priestor viacerým hráčom, aby videl v akej sú forme a pripravený na ostrý reštart ligy, ktorý sa uskutoční budúci týždeň v nedeľu v Dunajskej Strede večer pred kamerami TV.


Už od prvých minút bolo vidno mierny rozdiel v kvalite na oboch stranách. Účastník IV.ligy Východ-juh už je síce nejaký ten týždeň v príprave ale rozdiel medzi profesionálnym futbalom a poloprofesionálnym je predsa len vo fyzickej pripravenosti a technickej vybavenosti jednotlivých futbalistov. Strážske bolo dnes pre Zemplín viac ako decentný súper na okolnosti, ktoré panujú v Slovenskom športe a futbale kvôli koronakríze. Za čo im patrí poďakovanie.

ŠK Strážske sa predstavilo v zostave aj s bývalými hráčmi Zemplína ako Jaro Dargaj alebo Adrián Devečka. Futbalisti Zemplína sa od prvej minúty snažili držať loptu na svojich kopačkách. Súper sa príliš stiahol pred šestnástku a snažil sa pozorne brániť a vyrážať do prípadných protiútokov. Veľmi sa to nedarilo, preto Zemplín kontroloval hru. Prvý gól padol v 8.minúte keď do šestnástky sa dostal Sidibe, ktorý obstrelil brankára Strážskeho Lišku. Strážske sa dostalo do protiútoku, ale ten odvrátil včasným vybehnutím mimo šestnástku a peknou hlavičkou upratala loptu do bezpečia naša dvadsaťdvojka medzi žrďami - Matúš Kira.

V prvom polčase sme videli Fortunaligistu, ktorý sa poctivo pripravoval po kondičnej aj taktickej stránke. Zemplín si v prvom polčase vypracoval viacero gólových šancí, či už strely spoza šestnástky, z jej vnútra, alebo po centroch hlavne z pravej strany. Lopta buď skončila mimo brány, alebo jej v tom zabránil skvelý brankár Strážskeho Michal Liška.

V druhom polčase tréner Jozef Majoroš okrem stopérskej dvojice prestriedal a vyskúšal na viacerých postoch všetkých nominovaných hráčov. Zemplín v 2.polčase ešte navýšil skóre a to v 52. a v 57. minúte sa presne trafil náš grécky legionár Christos Kountouriotis a skóre uzavrel v 78. minúte Armen Hovhannysian.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Strážske 4:0 (1:0)
Góly: 8´Sidibe, 52´a 57´Kountouriotis, 78´Hovhanysian
Zostava Zemplína:
1.polčas
Kira - Vojtko, Carrillo, Grič, Pasztor, Neofytidis, Kvocera, Danko, Žofčák, Chovan, Sidibe
2.polčas
Dráb - Alejandro, Carrilo, Grič, Žofčák, Savvidis, Turík, Kountouriotis, Pazstor, Diarra, Hovhanysian (75´Popovits)

Zostava Strážske: M.Líška-Kuľha,Dargaj,F.Pavúk - Lipovský V.,Michalív, Stach, Devečka A.,Ivanko-Lorinc D.,Kokočak, Náhradníci:Hrubovčák,Marjov,Hirják,Fenin,Ciganoc,Lukáč,Mitro

Video záznam z prípravného zápasu:

1.polčas

https://www.facebook.com/MFKZemplinMichalovce/videos/574129590165221/?t=1

2.polčas

https://www.facebook.com/MFKZemplinMichalovce/videos/294396605055833/?t=2

Zdroj:Facebook MFK