Kira: Chceme bodovať v každom zápase

2020-06-11 09:19:31

Brankár Michaloviec Matúš Kira po sezóne možno zmení dres. Opore Zemplínčanov sa 30. júna končí kontrakt a na jeho predĺženie to zatiaľ nevyzerá.

Po vyše troch mesiacoch je tu cez víkend opäť Fortuna liga. Čakali ste v období koronaprestávky, že sa to ešte rozbehne a dočkáme sa tohto momentu? 

V kútiku duše som veril, že sa súťaž dohrá. Sám by som však preferoval desaťkolový režim nadstavby. Viacerí hráči chceli hrať kompletne všetky zápasy, ale aj tak sme radi, že vybehneme na trávniky ešte aspoň párkrát. Určite je to lepšie ako zrušiť zvyšok sezóny úplne.

Nakoľko kvalitný bol tréningový proces v dobe obrovských opatrení špecificky pre brankára? 

Hráči to mali o poznanie jednoduchšie. Dostali tréningové plány, mohli behať, cvičiť, hoci bez lopty. Brankársky tréning je však založený prevažne na pádoch s loptou a strelách, bez čoho som sa musel zaobísť. Jedine, že by som si kopal o nejakú stenu... Nič príjemné, ale každý brankár sa asi vynašiel po svojom. 

Michalovce bojujú o historicky najlepšie umiestnenie v súťaži, je preto v kabíne cítiť zvýšenú motiváciu?

Cieľom bolo hrať po roku opäť v hornej šestke, čo sa podarilo. Na druhej strane, mohlo to celé mať ešte väčší náboj, nebyť korony. Teraz je to o jedinom, chceme bodovať v každom zápase.

Vypísalo vedenie klubu aj prípadné odmeny za postup do EL UEFA?

Buďme realisti, tá strata je veľká. Pobijeme sa o víťazstvo v každom zápase, to je jediné, čo vieme sľúbiť. O odmenách neviem, možno nebyť korony, situácia by bola odlišná. 

Zmluvu s mužstvom nepredĺžil Peter Kolesár a sezónu tak nedohrá. Kontrakt v Michalovciach sa však končí viacerým kľúčovým hráčom vrátane vás. Bojujete teda zároveň už aj o nový angažmán? 

"Kole" sa rozhodol a my to rešpektujeme, prajeme mu nový a čo najlepší klub. My sa chceme ukázať v každom zápase v čo najlepšom svetle, nielen v tejto situácii. Neviem, ako sa to so mnou vykryštalizuje, možno si ešte sadneme s vedením klubu a možno už nie.

Takže je pravdepodobné, že na vás čaká posledných päť zápasov v Michalovciach? 

Je to ťažká otázka. Klub zatiaľ s novou ponukou neprišiel a vyzerá to na blížiaci sa koniec. Všetko sa ukáže už onedlho.