INFORMÁCIE K DOMÁCIM ZÁPASOM ZEMPLÍNA

2020-06-17 11:28:20

Milí fanúšikovia!

Už to budú tri mesiace čo sme naposledy boli svedkami pekných futbalových momentov na Zemplíne. Postup do prvej šestky a boje v nej narušil koronavírus, ktorý ochromil celý svet. Život ľudí sa vo všetkých pracovných odvetviach významne zmenil. Šport a futbal nevynímajúc. Namiesto toho, aby sme boli svedkami bojov Zemplína v Skupine o Titul sme sa museli utiahnuť do našich domov a dodržiavať opatrenia vlády SR a hlavného hygienika. Koronavírus je vo svete stále živý. Sú krajiny, ktoré aj dnes bojujú s nárastmi tohto ochorenia u svojho obyvateľstva. Slovensko vďaka zodpovednosti a disciplíne má jedny z najlepších výsledkov na svete. Ako krajina a malý národ uprostred Európy môžeme byť na seba hrdý. Čísla nových nakazených za posledný týždeň sa dajú spočítať na prstoch dvoch rúk.

Vďaka tejto zodpovednosti a výsledkom nových nakazených sa uvoľňujú opatrenia nielen pre obchodné centrá, bary, reštaurácie, kultúrne, spoločenské, ale aj športové podujatia. Podľa pôvodného plánu sa mala Fortuna liga dohrať bez divákov. Kvôli skvelým číslam, ukážkovej zodpovednosti, ktorá sa ukázala hlavne pri rešpektovaní obmedzení nariadených hlavným hygienikom sa situácia zmenila a premiér SR Igor Matovič oznámil, že na futbalové zápasy bude môcť byť  maximálne 500 ľudí, to platí do konca júna, a od 1.júla maximálne 1000 účastníkov. Účasť na podujatiach je samozrejme podmienená dodržovaním prísnych hygienických opatrení. Mať rúško na tvári v areáli štadióna bude povinnosťou pre každého návštevníka.

Z pôvodného počtu 100 ľudí na hromadnom podujatí sa to zvýšilo na 500, resp. od júla na 1000 ľudí. To znamená, že do tohto počtu sa musia zmestiť aj samotní hráči -domáci aj hostia, tréneri, realizačné tímy, rozhodcovia, delegáti, novinári a redaktori, TV štáb, personál klubu, usporiadatelia, hasiči, zdravotníci, partneri a sponzori klubu a samozrejme aj fanúšikovia.

Štadión MFK Zemplín Michalovce

Pozn.: Na túto sezónu je na Zemplín vydaných viac ako 900 kusov permanentiek.

Zemplín na domácom štadióne odohrá ešte tieto zápasy, oba v júni:

21.jún   Nedeľa              Zemplín - MFK Ružomberok                     18:00 hod.

27.jún   Sobota            Zemplín - FC Spartak Trnava                      18:00 hod.

(Pozn.: V prípade ak sa víťazom Slovenského pohára stane niekto z dvojice Slovan alebo DAC Dun.Streda a zároveň tieto tímy skončia v tabuľke FL do tretieho miesta, tak sa bude hrať baráž o tretie miesto v Európskej lige medzi 4.a 7. tímom konečnej tabuľky Fortuna ligy.)

Program zvyšnej časti Fortuna ligy

Uvoľnenie týchto opatrení a oznámení Igorom Matovičom položilo na stôl otázku všetkým klubom Fortuna ligy.

Ktorých 500 ľudí na zápase bude?

Z celkové počtu 500 ľudí ak odpočítame podľa vypracovaného manuálu vedenia súťaže ÚLK a SFZ - futbalistov a ďalších ľudí, ktorí sa podieľajú na zápase, sa dostaneme približne k číslu 300 voľných miest pre fanúšikov. Pre partnerov klubu a sponzorov, teda držiteľov permanentiek VIP LÓŽA a TOP VIP a VIP2 je k dispozícii 50 miest.

Po dlhej úvahe a zvážení všetkých možností sme sa rozhodli pre najjednoduchšie a najspravodlivejšie riešenie obsadenia zvyšných miest.  Vstup bude umožnený len držiteľom permanentiek!

Riadne vstupenky na tento zápas sa nebudú predávať. K dispozícii bude iba 10 balíčkov po dve VIP vstupenky v hodnote 99 €/ balíček (VIP balíček sa bude dať zakúpiť cez internet prostredníctvom www stránky Ticketportal.sk alebo cez tel. 0905 644 415). Každý jeden zápas predstavuje náklady s usporiadateľskou službou, zdravotníkmi, technickým a personálnym zabezpečením, apod. Každý jeden klub sa bude musieť vyrovnať so vzniknutou situáciou po svojom.

Týchto 20 ľudí sa na futbal dostane 100 percentne. Veríme, že sa v Michalovciach nájdu aj solventnejší ľudia, ktorých kríza veľmi nezasiahla a majú radi futbal a podporia svoj lokálny klub. Taktiež veríme, že fanúšikovia tento náš krok pochopia. Ďakujeme za každé jedno euro. Ak sa nepredajú tieto VIP balíčky do nedele 21.6. do 12:00 hod. tak o nevyužité miesta bude navýšena kapacita pre riadnych držiteľov permanentiek.  

Pohľad zo sektora VIP spoza domácej striedačky
Pohľad zo sektora VIP spoza domácej striedačky

Zo zvyšného počtu 230 ľudí chceme vyhradiť 20 miest pre členov fanklubu GS52, Predseda fanklubu vyberie 20 členov, ktorí budú môcť prísť už na základe vydanej permanentky na túto sezónu na zápas Zemplína. To isté platí aj pre druhý domáci zápas s Trnavou.

Vstupenky do sektora C4 na tento zápas sa nebudú predávať. Je potrebné, aby sa členovia fanklubu stretli najneskôr 30 minút pred výkopom pri bráne od kasárni. Do sektora C4 budú vpustení len ako celá skupina naraz. Ďakujeme za pochopenie.

Igor Žofčák sa po zápase zdraví s fanklubom GS52

Zostáva 210 miest z vyčleneného maximálneho počtu 500 ľudí, ktorý určila vláda a hlavný hygienik SR. Uvedomujeme si, že za týchto okolností nie je žiadna možnosť spravodlivá, ale snažili sme sa, aj kvôli držiteľom permanentiek - fanúšikom, že nebudeme nikoho uprednostňovať alebo zvýhodňovať, poprípade losovať alebo iným spôsobom niekoho vyberať.

Na tento zápas sa nebudú predávať vstupenky, to znamená, že na tento zápas budú môcť prísť iba držitelia permanentiek. Nie je v technickej ani personálnej kapacite klubu zabezpečiť iný a spravodlivejší spôsob určenia, kto môže, a kto nemôže prísť na futbal. Premýšľali sme aj nad losovaním permanentiek, resp. výberom určitých čísel, poprípade len nad čistým predajom vstupeniek na tento zápas, ale tieto možnosti sme zavrhli, pretože ani jedna možnosť by nebola spravodlivá a férová voči tým, ktorí si už za zápasy zaplatili. Takisto nerozlišujeme, či je daná permanentka na krytú alebo nekrytú tribúnu, taktiež nerozlišujeme či ju máte od zamestnávateľa alebo vám ju niekto daroval. Len musí byť platná na túto sezónu. Ten kto má rád futbal a chce vidieť Zemplín, tak mu nebude vadiť postáť si v rade. Tu sa ukážu fanúšikovia, ktorí sú ochotní kvôli Zemplínu prísť na štadión o niečo skôr ako len 5 minút pred výkopom. Kto skôr príde, ten má väčšiu šancu, že uvidí Žofčáka, Kiru, Turíka, Danka alebo Carrilla naživo.

Dimitrios Popovits

Aj napriek vážnosti situácie, ktorá je spojená hlavne s financiami sme nepristúpili k predaju vstupeniek, ale dávame priestor ozajstným fanúšikom Zemplína, ktorí v tomto prípade, si asi budú musieť vystáť rad pred štadiónom, ak chcú vidieť Zemplín naživo a byť medzi 500 očividnými svedkami futbalového zápasu v takejto výnimočnej situácii. Ďakujeme vám za pochopenie.

Na štadión sa budú vpúšťať držitelia permanentiek cez dva vstupy. A to vstupom pri sektore D4 od umelej trávy a vstupom pri sektore C4 od kasárni. Vzhľadom k tomu, že na zápase môže byť len približne 300 návštevníkov sme sa aj s organizačných a bezpečnostných dôvodov rozhodli neotvárať brány k parkovisku od umelej trávy poprípade od kasárni. Prosíme využite parkovanie v blízkosti štadióna, či už na Hviezdoslavovej ulici, poprípade pri obchodnom centre Kaufland. Pri týchto dvoch bránach budú pripravené výstražne a vytyčovacie pásky, ktoré navedú fanúšikov do radu. Brány sa otvoria hodinu pred zápasom (17:00 hod.) len pre fanúšikov, a do areálu sa bude púšťať postupne po 20 ľudí z každej strany. Aby nedošlo k behu od brány k turniketu a prípadným pádom alebo strkaniciam. Z každej strany pustíme 105 fanúšikov, plus 20 členov fanklubu GS52. Po naplnení kapacity 500 ľudí na štadióne, dostanú usporiadatelia na bráne príkaz nevpustiť ďalšie osoby na štadión.

Po vstupe na štadión prosíme rešpektujte pokyny usporiadateľov o sedení s odstupom a v rúškach.

Prosíme fanúšikov, na ktorých sa nedostane, a budú tí na hrane, aby zachovali pokoj a rozvahu, brali to ako fakt, a že v živote sa stávajú aj horšie veci. Dôležité je, že sme zdraví a môžeme sa tešiť zo športu a futbalu obzvlášť. Prosíme všetkých, na ktorých už nevyjde, aby sa v kľude rozišli domov, poprípade do lokálnych podnikov, kde si budú môcť pozrieť zápas Zemplína s Ružomberkom v televízii na Dvojke naživo.

Matej Trusa

VIP permanentky

Na tieto dva domáce sme museli pristúpiť k obmedzeniam aj v sektore VIP. Na tieto zápasy budú vpustený iba držitelia permanentiek typ VIP LÓŽA, TOP VIP a VIP 2. Na tieto zápasy  je z pôvodného počtu  vyhradených  50 miest. Držitelia týchto permanentiek budú telefonický kontaktovaní vedením klubu. Vstup je štandardne cez hlavnú bránu.

Ostatné druhy permanentiek ako VIP1 a VIP A0 na tento zápas platiť nebudú! Mrzí nás to, ale kvôli opatreniam a uspokojeniu čo najväčšieho počtu fanúšikov, sme museli pristúpiť k tomuto obmedzeniu v týchto sektoroch. Preto prosíme aj držiteľov permanentiek, ktorých sa toto týka o pochopenie danej situácie pri  naplňovaní kapacity štadióna.

Informácie o akreditáciách pre novinárov

Na domáce zápasy Zemplína v skrátenej nadstavbovej časti sa nebudú vydávať nové akreditácie. Na tieto zápasy budú platiť už vydané akreditácie samotným klubom na sezónu 2019/2020. To znamená, že všetci novinári, ktorým boli vydané akreditácie majú vstup na tieto zápasy povolený ako v normálnom režime. Nestačí mať Fortuna All Access. Je potrebné mať vydanú akreditáciu klubom MFK Zemplín Michalovce, teda našu klubovú kartičku s názvom PRESS.

Kompenzácia držiteľov permanentiek za neodohraté zápasy

Situácia okolo koronavírusu zasiahla aj do finančnej stránky futbalových klubov. Príjmy futbalových klubov sú závislé od predaja hráčov, sponzoringu ale aj permanentiek a vstupného.  Každý jeden klub sa musel uskromniť, niektorí majitelia to riešili razantne, napríklad ako v Žiline, a niektoré sa snažili dohodnúť so svojim futbalistami a prečkať najťažšie chvíle. Uvedomujeme si, že ste si zakúpili permanentky na celú sezónu a podľa pôvodného harmonogramu, ste mali ešte vidieť 5 domácich zápasov, nakoniec budú len dva zápasy, aj to s obmedzenou kapacitou.

MFK Zemplín Michalovce

1. Vrátenie kompenzácie peňažným spôsobom

Možnosť, ktorú Vám zo zákona musíme ponúknuť, ale pre klub bude dosť bolestivá. V prípade, že sa takto rozhodnete, je potrebné vyplniť formulár (v dostatočnom časovom predstihu bude zverejnený), ktorý si stiahnete na našej stránke v záložke permanentky, vyplníte ho, a spolu s permanentkou doručíte na sekretariát MFK Zemplín Michalovce (osobne alebo poštou). MFK Zemplín Michalovce má podľa novely zákona na vrátenie finančnej čiastky za neuskutočnené podujatia 13 mesiacov. Kompenzácia permanentiek sa nevzťahuje na permanentky, ktoré vám boli darované vašim zamestnávateľom, ale len na permanentky fyzicky zakúpené v pokladni pred začiatkom sezóny. Permanentky, ktoré pre svojich zamestnancov zabezpečovali spoločnosti alebo firmy, tak v tomto prípade sa kompenzácia rieši cez sekretariát klubu, priamo s ekonomickým oddelením danej spoločnosti, kde sa bude vychádzať z fakturovanej sumy za celý balík permanentiek.

V našom systéme je každá permanentka označená a má svojho vlastníka, či už na meno a priezvisko, alebo spoločnosť. Všetkým špekulantom, ktorý by sa pokúšali o kompenzáciu permanentiek, za ktoré fyzicky nezaplatili, bude brať klub ako pokus o podvod. V prípade, ak by to bola firemná permanentka, bude na daný pokus o kompenzáciu zamestnancom upozornené samotné vedenie spoločnosti, ktorá si permanentku zakúpila. To isté platí aj o darovaných a nulových permanentkách zo súťaží apod.

Kompenzačná čiastka Vám bude vrátená na váš účet najneskôr však do 13 mesiacov od neodohrania posledného futbalového zápasu, a po ukončení nahlasovania kompenzácií. O presnom termíne zverejnenia formuláru a ďalších termínov spojených s finančnou kompenzáciou Vás budeme včas informovať prostredníctvom našej www stránky mfkzemplin.sk. Predbežný termín na nahlasovanie a evidenciu permanentkárov a ich kompenzáciu bude od 20.-27.7.2020.

Zo stretnutia s najmladšími fanúšikmi

2. Zľava z budúco sezónnej permanentky 2020/2021

Ak sa rozhodnete, že si kompenzáciu uplatníte zľavou z budúcosezónnej permanentky, tak na základe tohto sezónnej permanentky, ktorú predložíte pri nákupe novej, vám bude započítaná zľava z novej permanentky.  Výška zľavy bude záležať od typu permanentky, tzn., že či je na krytú, nekrytú, alebo je to dôchodcovská permanentka. Ceny permanentiek na novú sezónu budú zverejnenépribližne 28.júla 2020. Nová sezóna Fortuna ligy by podľa všetkého mala začať v sobotu 15.augusta 2020.

MFK Zemplín Michalovce

3. Venujte kompenzáciu klubu - Prosba o pomoc od držiteľov permanentiek

Výpadok v príjmoch zo strany partnerov a vstupného je markantný. Zemplín nevynímajúc. Hráči ukázali charakter, a že chápu vážnosť situácie a individuálne sa dohodli s klubom a uskromnili sa v týchto neočakávaných časoch a pristúpili na zníženie platov počas trvania koronakrízy.

Igor Žofčák

Aj týmto spôsobom by sme chceli apelovať tiež na VÁS - našich fanúšikov držiteľov permanentiek o podporu vášho klubu. Klubu, ktorý je zo Zemplína, z vášho rodného kraja, jediného zástupcu z Východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži. Zemplín kde sme za 5 rokov zažili neopakovateľné futbalové momenty, či už víťazstvá, prehry, krásne góly ale aj zranenia. Zakaždým je to originál a zakaždým je to neopakovateľný športový zážitok. Aj týmto spôsobom by sme vás chceli požiadať, poprosiť o pomoc, v zmysle vzdania sa kompenzácie za neodohraté zápasy v prospech klubu. Zemplín Ťa potrebuje.

Tou malou čiastkou prispejete na to, aby samotný klub prežil toto ťažké obdobie a aj naďalej pôsobil v najvyššej futbalovej súťaži a prinášal vám radosť. V prípade, že sa vzdáte kompenzácie tak pred začiatkom sezóny dáme vyrobiť plastovú tabuľu o veľkosti A1, na ktorej budú mená všetkých ozajstných fanúšikov, ktorí sa vzdali nároku na kompenzáciu a takýmto spôsobom podporili svoj klub. Táto tabuľa bude umiestnená v priestoroch štadióna a bude pripomínať jar 2020 a tieto neľahké časy, ktoré postihli futbal na celom svete.

Ak využijete túto možnosť tak pri nákupe permanentky na sezónu 2020/2021 Vás ešte bude čakať v pokladni darček. Ďakujeme, že ste Zemplínčania, lebo len Spolu sme Zemplín !!!

Pozdravenie sa s Fanklubom GS52

Predbežné termíny spojené s kompenzáciou, zľavou a nákupom nových permanentiek

1. Evidencia žiadosti o kompenzáciu permanentiek. Pondelok 20.7-Pondelok 27.7.2020

2. Predaj permanentiek so zľavou pre držiteľov permanentiek z tejto sezóny na novú sezónu 2020/2021. Utorok 28.7. - Štvrtok 30.7.2020

3. Predaj permanentiek na novú sezónu 2020/2021. Od Utorka 4.8.2020

4. Začiatok novej sezóny Fortuna ligy 2020/2021. Sobota 15.8.2020

Poznámka:
Ceny permanentiek na aktuálnu sezónu 2019/2020

KategóriaSektoryCenaZľava 50 %
   Seniori 62+
I.kategóriaA1-A2, B1-B8 (bez  B5)60 € 30 €
II. kategóriaC1-C3, D1-D3, B9-B1040 € 20 €
III.kategóriaC4 – Fanklub domáci20 €