Matchday: Zemplín - Senica

2020-11-21 00:59:03

Milí fanúšikovia!

Po reprezentačnej prestávke pokračuje Fortuna liga,  v sobotu 21.novembra 2020 14.kolom. MFK Zemplín Michalovce privíta FK Senica, výkop stretnutia je o 14:00 hod. Stretnutie sa uskutoční opäť bez divákov. Senica sa po trinástich kolách nachádza na 9.mieste tabuľky Fortuna ligy, Zemplín na desiatom. Trénerom Senice je bývalý tréner Zemplína Anton Šoltis, ktorý začal svoju ďalšiu trénerskú cestu na začiatku tejto sezóny v najzápadnejšom fortunaligovom meste na Slovensku.

Zemplín aj Senica majú rovnaký počet bodov, 12, ale Senica ma lepšie skóre, preto je v tabuľke o jednu priečku vyššie.

Zemplín a Senica odohrali v doterajšej histórii vo Fortuna lige 15 vzájomných zápasov. Bilancia pre Zemplín je  5 víťazstiev, 4 remízy a 6 prehier. Posledný vzájomný zápas sme odohrali v auguste, v treťom kole sme cestovali do Senice, kde sme po góloch Maleca, Pirosku a Adda prehrali hladko 0:3.

Najnebezpečnejšími hráčmi Senice sú bezpochyby dvojmetrový Tomáš Malec, ktorý zaznamenal už 5 gólov a na ďalšie dva prihral. Taktiež treba počítať so skúseným Jurajom Piroskom (2+1). Ghanský útočník Addo dal 2 góly. No a samozrejme netreba zabúdať na rýchlonohého ľavého obrancu Milana Šimčáka a stopéra Joseho Carrilla Mancillu, ktorý bude nebezpečný pri štandardných situáciách vo vzduchu.

Najlepším strelcom Michaloviec je Igor Žofčák s 3 gólmi a 2 asistenciami.  Počas reprezentačnej prestávky sa všetci chorí hráči vystrábili z koronavírusu a doliečili zranenia. Z repre zrazu sa vrátili a v  stredu ráno už boli na tréningu Trusa (19) s Vojtkom (19).Na tento zápas tak budú trénerovi k dispozícii už skoro všetci hráči zo súpisky, teda 25 hráčov do poľa a 4 brankári.

Predpokladaná zostava:
Markovic - Siopis, Soler,  Bednár, Vojtko, Begala, Žofčák, Phillips, Taiwo, Trusa, Tandir

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica

Fortuna liga 14.kolo, Sobota 21.november 2020, od 14:00 hod., Rozhoduje: Ivan Kružliak

Stretnutie sa uskutoční bez divákov. Stretnutie môžete sledovať od 13:55 hod. cez internet prostredníctvom www stránky Huste.joj.sk.

Foto archív: Robert Andrejov