So šošonmi sme si body podelili

2020-12-05 16:45:05

Druhú remízu v rade zaknihovali michalovskí futbalisti. V súboji 16. kola Fortuna ligy sa žlto-modrí na vlastnom trávniku rozišli zmierlivo so Žilinčanmi po výsledku 1:1. Gólové suchoty MFK Zemplín odklial po 391 minútach nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo.

V prvom polčase boli domáci ofenzívne aktívnejší, ale bez gólového efektu. Ten nemala ani šanca Trusu v 9. minúte, keď michalovský útočník v nádejnej pozícii namieril iba do brankára Petráša. Na domácich bola v prvom polčase badateľná snaha o strelecký úspech, ktorý sa im nepodaril v predošlých štyroch zápasoch. Viackrát sa dostali do šestnástky, ale v dôležitých momentoch zlyhali v zakončení či finálnej prihrávke.

Ako na to im ukázali Žilinčania krátko po zmene strán. Kurminowski potiahol loptu cez os ihriska, po jeho prihrávke na pravú stranu vyslal Rusnák prízemný center a Bernát pohotovo otvoril skóre - 0:1. Žilinčania sa krátko na to viackrát dostali pred brankára Markovič, ale do výraznejšej šance sa nedostali. Michalovčania sa snažili oživiť svoju hru aj striedaniami, ale Žiline sa dlho darilo držať ich mimo výhodných streleckých pozícií. V 86. minúte našiel center Žofčáka Taiwa, ktorý vyhral osobný súboj v "malom vápne" a zblízka prekonal Petráša - 1:1. Domáci vycítili šancu aj na druhý gól, nasledovali ďalšie dva centre Žofčáka, ale skóre sa už nezmenilo.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 85. Taiwo - 50. J. Bernát

ŽK: 48. Taiwo, 90+. F. Vaško - 25. Sluka, 45. Gono

Rozhodovali: Kráľovič - Bednár, T. Straka; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis (54. M. Kolesár), Soler, F. Vaško, M. Vojtko - Neofytidis (72. I. Žofčák) - M. Bednár, Phillips, M. Begala (46. Taiwo) - Tandir (80. Popovits), M. Trusa (80. Ivanov)

MŠK: S. Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka - Gono (66. Paur), Fazlagič, J. Bernát (69. Bichakhchyan) - M. Rusnák (69. Iľko), Kurminowski (82. Kaprálik), D. Ďuriš

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Mojim hráčom nemám čo vytknúť. Išli za víťazstvom, ale nevyšlo to. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, mali sme v nich tri príležitosti na otvorenie skóre. Chýbali však góly a aj na ten jeden sme sa veľmi nadreli. Na to, aký bol ťažký terén, mal zápas dobrú úroveň. Som spokojný s výkonom, ale sklamaný z výsledku, pretože sa nám nepodarilo vyhrať."

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Terén nedovolil hrať kombinačný futbal, ale napriek tomu sme sa snažili a boli sme blízko k trom bodom. To sa nám nepodarilo, ale chlapcom som poďakoval za výkon. Obe mužstvá sa snažili strhnúť výsledok na svoju stranu, napokon to nevyšlo ani jednému. Škoda posledných desiatich minút, ktoré sme nezvládli. Takéto zápasy však budujú morálny charakter tímu. Museli sme v ňom bojovať a aj sme bojovali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 13. decembra o 14.00 hod.: Trenčín – Michalovce (17. kolo, v Žiline)

Streda 16. decembra o 14.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (18. kolo)