Matchday: Trenčín - Zemplín

2020-12-13 01:12:58

Milí fanúšikovia!

17.kolo Fortuna ligy je rozdelené do dvoch hracích dní. V sobotu sa už odohrali tri stretnutia, všetky skončili remízou. Dnes, teda netradične v nedeľu 13.decembra 2020 nastúpia naši futbalisti na umelej tráve v Žiline proti mužstvu AS Trenčín. Naši futbalisti mali v sobotu dopoludňajší tréning ešte na domácom ihrisku a po obede odcestovali na západ republiky, aby boli oddýchnutí a pripravení na svojho dnešného súpera, a to priebežne desiate mužstvo tabuľky, ktoré momentálne ešte rekonštruuje svoj domáci stánok pod hradom Matúša Čáka.

AS Trenčín má po šestnástich kolách na konte 14 bodov za tri víťazstvá a päť remíz.  V poslednom ligovom zápase minulý týždeň prehrali na Slovane 2:0. Zemplín je na tom v bodoch rovnako ako súper, ale máme horšie skóre.

 V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži sme s Trenčínom odohrali 13 stretnutí. Bilancia Zemplína je zatiaľ pozitívna, a to: 6 víťazstiev, 2 remízy a 5 prehier.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali v septembri tohto roku v Michalovciach. Bolo to šieste kolo Fortuna ligy a Zemplín v nej zaznamenal remízu. Trenčín šiel do vedenia v 40.minúte gólom Catakovica. Skóre uzavrel svojim druhým gólom za Zemplín Ricardo Phillips.

Trénerom Trenčína je 47-ročný Belgičan Stijn Vreven. Mužstvo pod jeho vedením dalo v tejto sezóne 17 gólov. Najnebezpečnejším hráčom Trenčína je bosenský útočník Catakovic, ktorý zaznamenal 4 góly a na jeden prihral. V kádri Trenčína je viacero zahraničných futbalistov, Ikoba (USA) dva góly a jedna prihrávka, Roguljic (Chor.) 2+1. Ako striedajúci hráč sa objavuje aj 16-ročný talent, stredopoliar Artur Gajdoš.

Stretnutie sa odohrá na štadióne v Žiline.  Stretnutie sa bude hrať bez divákov. Rozhoduje Dušan Sedlák.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Trenčínu:

Markovic - Kolesár, Soler, Vaško, Vojtko, Bednár, Begala,  Žofčák, Trusa, Taiwo, Tandir

AS Trenčín  vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 17.kolo, Nedeľa 13.december 2020, 14:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránky huste.joj.sk.

Fotografia je z posledného vzájomného zápasu zo septembra 2020. FOTO: Robert Andrejov