Parádny obrat a historické víťazstvo

2020-12-16 17:23:07

Bláznivý zápas plný zvratov sa odohral na záver kalendárneho roka pri Laborci. V rámci 18. kola Fortuna ligy privítali michalovskí futbalisti na svojom trávniku Ružomberok, ktorý zdolali v sedemgólovej prestrelke 4:3. Liptákom nepomohli ani tri presné zásahy Exmichalovčana Martina Regáliho, v drese žlto-modrých sa presadili Filip Vaško, Ismar Tandir, Igor Žofčák a Abdulrahman Taiwo. Pre MFK Zemplín je to vôbec prvé víťazstvo nad Ružomberkom v najvyššej súťaži.

Prvý polčas priniesol najmä mimoriadnu gólovú efektivitu na oboch stranách, vďaka čomu nebola núdza o góly. V 6. minúte ešte hostia nič nevyťažili z priameho kopu z hranice šestnástky, no v 20. minúte už išli do vedenia. Takáčova strela sa od žŕdky odrazila pred pohotového Regáliho a ten nezaváhal - 0:1. Náskok hostí mal však iba päťminútové trvanie, keďže Vaško hlavičkou zblízka prekonal Macíka - 1:1. V 29. minúte sa proti Takáčovej technickej strele z priameho kopu vyznamenal domáci brankár Markovič a jeho tím išiel krátko na to do vedenia. Žofčák našiel z rohového kopu hlavu Tandira a bolo 2:1. Gólová odpoveď hostí však prišla okamžite, domáci nechali v pokutovom území voľného Regáliho, ktorý obstrelil Markoviča - 2:2. Do šatní však išli spokojnejší Ružomberčania, keďže Regáli si v 44. minúte zabehol za obranu domácich, prekonal Markoviča a ešte stihol doraziť loptu do siete - 2:3.

V gólovom duchu sa začal aj druhý polčas. Mrva fauloval Taiwa a špílmacher domácich Žofčák z penalty nezaváhal - 3:3. Následne ubudlo gólových príležitostí, no naďalej sa hral rýchly futbal, hoci terén nebol ideálny. V 78. minúte hostia nezvládli situáciu vo vlastnej šestnástke a inkasovali. Strela Tandira sa od pravej žrde odrazila k nepokrytému Taiwovi a ten upravil na 4:3. Hostia sa v závere snažili o vyrovnanie, ale výraznú gólovú príležitosť si nevypracovali. Jediné zakončenie predviedol v 86. minúte iba striedajúci Brenkus, ktorého strela zo šestnástky však nemierila medzi tri žrde.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 4:3 (2:3)

Góly: 25. F. Vaško, 32. Tandir, 48. I. Žofčák (11 m), 78. Taiwo - 20., 34. a 42. M. Regáli

ŽK: 6. Vovkun, 51. M. Kolesár, 62. Méndez, 90+. Špoljarič - 71. Zsigmund, 90. M. Kmeť

Rozhodovali: Prešinský - E. Weiss, Borsányi; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - M. Kolesár (52. Méndez), Vovkun, M. Bednár, F. Vaško, M. Vojtko - Špoljarič, I. Žofčák, M. Begala (74. Popovits) - Tandir, Taiwo (90+. Neofytidis)

MFK: Macík - Čurma, J. Maslo, Mrva - Zsigmund (74. Brenkus), M. Kochan (65. Múdry) - Kojnok (74. A. Kmeť), Kostadinov (65. Almási), Dal. Takáč (79. Filinský), A. Mojžiš - M. Regáli

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Blahoželám chlapcom k trom bodom a víťazstvu, ktoré je pre nás veľmi dôležité. Konečne sa nám podarilo zdolať Ružomberok, za čo som rád. Dnes dominovala ofenzíva nad defenzívou. Súperovi sme dovolili trikrát skórovať, čo je veľa, ale vyšli nám štandardné situácie. V prestávke sme nabádali hráčov, aby pokračovali vo svojej hre, pretože ani v prvom polčase to nebolo zlé. Teraz nás čaká oddych, stretneme sa 8. januára."

Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok: "Jesennú časť sme chceli ukončiť dobrým výsledkom, no to sa nám nepodarilo. S niektorými fázami hry sme síce boli spokojní, ale to nestačilo. Prvý polčas bol bláznivý, viedli sme po ňom 3:2. Do druhého sme chceli čo najdlhšie držať tento výsledok, ale stal sa pravý opak. Súper vyrovnal na 3:3, potom to bolo o tom, že kto dá gól, ten vyhrá. Gratulujem k domácim k víťazstvu, my si musíme vysvetliť niektoré veci."

Foto: Róbert Andrejov