Na úvod vydretá výhra nad Bardejovom

2021-01-16 15:46:29

V sobotu napoludnie odohrali futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce prvý prípravný zápas, v ktorom si zmerali sily s účastníkom druhej najvyššej súťaže Partizánom Bardejov. Hornošarišanov na svojej umelej tráve zdolali tesne 2:1, keď o svojom triumfe rozhodli v posledných sekundách duelu.

Žlto-modrí nastúpili aj s dvoma novými tvárami, 23-ročným pravým obrancom Danielom Magdom, ktorý naposledy hosťoval v Nitre z Podbrezovej, a o tri roky mladším stredným záložníkom Mariánom Sabolčíkom z Prešova. A už v 8. minúte mohli ísť do vedenia, Ivanov však z priameho kopu opečiatkoval iba brvno. V 21. minúte po Méndezovom centri v tutovke pohorel mladučký Bujňaček, z následného rohu sa však už hlavou presadil Tandir - 1:0. Bardejovská odpoveď prišla o dvanásť minút, Holanďan Lizardo ľavačkou technicky obstrelil Markoviča - 1:1.

Po zmene strán sa hneď v úvode neujali dva hlavičky striedajúceho Ntosisa, v 69. minúte nepochodil ani Begala, ktorého strelu vyrazil brankár Dlugoš. V 76. minúte sa vo výbornej streleckej pozícii ocitol Hirnyi, krížnou strelou však minul bránu hostí. Okamžite mohlo zahrmieť na opačnej strane, keď "padajúci list" Lukáča s námahou vytesnil spod brvna Dráb. Keď sa už zdalo, že východniari sa rozídu zmierlivo, prišiel v 90. minúte záverečný roh Michaloviec, k lopte sa dostal Hirnyi a zblízka rozvlnil sieť - 2:1.

https://www.youtube.com/embed/bnGJ5aEqu-w

Tréner Jozef Majoroš: "V prvom polčase to z našej strany ešte vyzeralo dobre, ale v druhom to bolo veľmi slabé. Vedeli sme, že úvodných desať dní prípravy bude pre nás ťažkých a chlapci v prvých dvoch zápasoch pocítia dozvuky tréningov, skôr som bol prekvapený z celkového prejavu po futbalovej stránke. Hoci je to iba príprava a chlapci majú ťažké nohy, niektoré výkony si budeme musieť rozobrať. Sú to prvoligoví hráči a tak by sa aj mali prezentovať, či už je to prípravný alebo majstrovský zápas."

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:1 (1:1)

Góly: 22. Tandir, 90. Hirnyi - 34. Lizardo

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič (46. T. Dráb) - D. Magda (46. Lukčo), F. Vaško, Volanakis (46. Vovkun), Méndez (46. M. Vojtko) - Sabolčík, M. Bednár (46. Neofytidis), Špoljarič (46. M. Begala) - Bujňaček (46. Popovits), Tandir (46. Hirnyi), Ivanov (46. Ntotis)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú michalovskí futbalisti v stredu 20. januára o 13. hodine na domácom trávniku proti druholigovému Liptovskému Mikulášu.

Fotogaléria Robert Andrejov

Foto: Róbert Andrejov