Žlto-modrí v príprave s druhým víťazstvom

2015-07-08 12:00:00

Poradili si so Spišskou Novou Vsou, ktorú po góloch Dominika Kuncu a Petra Nworaha zdolali 2:1.

Michalovskí futbalisti dosiahli v príprave pred novou sezónou druhé víťazstvo, keď si poradili s druholigovým nováčikom Spišskou Novou Vsou na ihrisku popradského NTC tesne 2:1 (2:0). Za MFK Zemplín skórovali Dominik Kunca a čerstvá posila Peter Nworah, v žlto-modrom drese sa po roku a pol opäť objavil aj skúsený stredopoliar Tomáš Sedlák, ktorý nastúpil na trávnik v druhom dejstve.

Tréner František Šturma: "Hralo sa na veľmi podmočenom teréne, pretože polhodinu pred zápasom husto pršalo a dážď padal aj počas celého zápasu. Po polhodine hry sme už viedli dvojgólovým rozdielom, po prestávke súper po rohu znížil. V prvom polčase sme boli aktívnejší, súpera sme prehrávali a mali sme aj viac gólových šancí. Keby sme vyhrali prvé dejstvo 5:0, tak by to bolo spravodlivé, ale nepremenili sme vyložené šance. Cez prestávku sme prestriedali a trošku sme odišli, naša hra nebola taká kompaktná a aj tých šancí už bolo menej. V závere sa zápas už len dohrával, náš výkon v druhom polčase nebol optimálny. Náš výkon bol lepší ako proti Popradu, ale ešte musíme pridať, stále je to málo. Nerobím však z toho veľkú vedu, lebo sme v druhom týždni prípravy, do prvého majstráku je ešte deväť dní, tak dovtedy sa to určite zlepší."

FK Spišská Nová Ves - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:2)

Góly: 14. D. Kunca, 31. Nworah - 59. J. Štefánik

MFK ZEMPLÍN: Kira (60. P. Macej) - Perez (46. Šimčák), Caballero, Podhorin, M. Koscelník - Morlacchi (46. T. Sedlák) - D. Kunca, S. Danko (60. L. Tóth), A. Leško (60. Turík), M. Regáli (46. Mensah) - Nworah (46. M. Hamuľak)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 11. júla o 17. hodine opäť na pôde NTC Poprad, ich súperom bude účastník druhej najvyššej poľskej súťaže Sandecja Nowy Sacz. Zápas bude pre Zemplínčanov generálkou na Fortuna ligu.