Trusa: O tomto momente som vždy sníval

2021-04-04 16:05:14

Do tretice malo ligové stretnutie na futbalovom štadióne pri Laborci infarktový záver. V dvoch po sebe idúcich domácich súbojoch s Nitrou padali bodonosné góly v posledných minútach – najprv v prvom vsietil Dimitrios Popovits víťazný na 1:0 v 87. minúte a potom v druhom upravoval smolným vlastencom Filip Vaško na konečných 1:1 – a tentoraz plieskal bič na konci aj v dueli so Senicou. Opäť sa raz šťastena usmiala na Michalovčanov, ktorí zlomili Záhorákov v 90. minúte, keď po výborne zahratom rohovom kope nestarnúceho Igora Žofčáka hlavou nekompromisne skóroval Matej Trusa a rozhodol o zlatom víťazstve 1:0.

„O takejto situácii som vždy sníval, že dám takýto gól. Sníval som však o tom, že v 90. minúte rozhodnem finále Ligy majstrov, ale beriem aj takúto výhru,“ povedal krátko po záverečnom hvizde prítomným novinárom hrdina MFK Zemplín Trusa, pre ktorého to bol tretí presný zásah v aktuálnej ligovej sezóne. Predtým skóroval v 8. kole proti Pohroniu a v 10. kole proti Dunajskej Strede.

V nesmierne vyrovnanej dolnej šestke je každý záchranársky zápas o jednom góle, rovnaký bol aj ten sobotňajší. Mužstvá si vypracovali málo šancí, Seničania prakticky žiadnu, Michalovčania boli v ofenzíve o niečo aktívnejší a napokon sa dočkali aj zaslúženej odmeny. „Bol to hlavne súbojový zápas, v ktorom bolo veľa osobných súbojov. Náročné to bolo predovšetkým na fyzickú stránke, keďže sme museli veľa behať a k tomu ešte v prvom polčase fúkal nepríjemný vietor. Vedel som, že za celý zápas si vypracujeme aspoň jednu šancu. Tá prišla a som veľmi rád, že mi to tam padlo,“ poznamenal 20-ročný odchovanec MFK Zemplín a doplnil: „Bol to kľúčový zápas, aby sme sa trošku odlepili od ostatných tímov v tabuľke. Musíme však na toto víťazstvo nadviazať aj na ďalší víkend.“

Žlto-modrí prenechali poslednú pozíciu pelotónu práve Senici a poskočili na 11. miesto, pričom majú rovnaký počet bodov ako Pohronie, Nitra a Ružomberok. Trusa si sebavedomie dvihol počas reprezentačného zrazu slovenskej 21-tky, za ktorú na turnaji Antalya Cup v Turecku skóroval až dvakrát. „Som vďačný zato, že sa mi teraz takto strelecky darí, ale znovu zopakujem, treba na tento výkon nadviazať aj v druhom domácom zápase v rade, ktorý tiež potrebujeme zvládnuť,“ skromne dodal rodák z Horoviec.