Matchday: Sereď - Zemplín

2021-04-17 11:54:23

Milí fanúšikovia!

Dnes teda v sobotu pokračuje Fortuna liga. 27.kolo prinesie ďalších šesť napínavých zápasov či už v skupine o titul alebo o záchranu. Už včera cestovali naši futbalisti do Zlatých Moraviec, kde sa stretnú s mužstvom ŠKF Sereď. Výkop je naplánovaný na 17:00 hod.  Zemplín čaká ďalší dôležitý duel o body. Stretnutie sa odohrá bez divákov.

Stretnú sa dva tímy zo skupiny o záchranu. V minulej sezóne sme spolu hrali v Skupine o Titul, tentokrát Zemplín a Sereď iba v skupine o udržanie vo Fortuna lige. Na lavčke Zemplína začne ďalšiu epizódu staronový tréner Anton Šoltis, ktorý prebral mužstvo v utorok po Jozefovi Majorošovi. Držíme palce.

ŠKF Sereď má po 26.kolách na konte 31 bodov za 8 víťazstiev a 7 remíz so skóre 27:42. V poslednom zápase porazili doma Nitru 2:1. Za Sereď sa presadili Fábry a Hučko.

V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži od roku 2018 sme so Sereďou odohrali 8 stretnutí. Bilancia Zemplína je zatiaľ  pozitívna, a to: 3 víťazstva, 3 remízy a 2 prehry.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali vo februári tohto roku na domácom štadióne. Po dvoch góloch Miloša Lačného z druhého polčasu sme prehrali 0:2.

Trénerom Serede je Gergely Geri, ktorý prebral mužstvo teraz na jar. Najnebezpečnejšími hráčmi Serede je určite Miloš Lačný (4 góly), Andrej Fábry (3+2), Alex Ivan (2+4).

Stretnutie sa odohrá na futbalovom štadióne v Zlatých Moravciach.  Stretnutie sa bude hrať bez divákov. Rozhoduje Michal Smolák.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Ružomberku:

Markovic - Magda, Soler, Vaško, Vojtko, Bednár, Oshima,  Žofčák, Popovits, Ricardo, Trusa

ŠKF Sereď  vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 27.kolo, Sobota 17. apríl 2021, 17:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránok Huste.joj.sk alebo Fortunaliga.tv

Zemplín do toho!!

Foto: Róbert Andrejov