Opäť infarktový záver, máme však tri body

2021-05-01 19:57:48

Väčšiu drámu by nenapísal ani William Shakespeare. Záverečné minúty zápasu 7. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na michalovskom štadióne, kde sa predstavil Ružomberok, boli doslova infarktové. Zemplínčania v 87. minúte vsietili rozhodujúci gól na 2:1 a v 94. minúte zneškodnil pokutový kop Tomáš Dráb! Vďaka tomuto triumfu poskočili žlto-modrí v tabuľke na barážové 11. miesto, na poslednú Nitru majú náskok troch bodov a na desiatu Senicu strácajú iba jeden.

Liptáci mohli ísť rýchlo do vedenia, pretože už v 2. minúte unikol stredom domácej obrany Regáli, ale brankár Dráb skvele zasiahol a loptu vytlačil na roh. O dve minúty na opačnej strane Popovitsovu strelu z dobrej pozície zblokovala obrana hostí a zakrátko bomba Magdu išla nad bránu. V ďalších minútach boli o niečo aktívnejší Ružomberčania, ktorí držali loptu vo svojej moci a usadili sa na polovici Zemplínčanov. Dlho bol však ich tlak úplne jalový, až prišla 32. minúta a rohový kop Múdreho, po ktorom pálil Madleňák a Regáli tečoval loptu do siete - 0:1. Hostia sa však z vedenia dlho netešili, v 37. minúte stiahol v pokutovom území skúsený Maslo domáceho Trusu a rozhodca Ochotnický ukázal na biely bod. Harcovník Žofčák penaltu s prehľadom premenil a bolo 1:1. Tesne pred odchodom do kabín ešte po centri Phillipsa hlavičkoval nad Popovits.

V druhom polčase sme videli viac boj ako futbalovú krásu, mužstvá si boli vedomé dôležitosti tohto zápasu a to im zväzovalo nohy. V 65. minúte sa hostia opäť skoro dostali do vedenia, rýchlonohý Regáli znovu unikol domácej defenzíve, no znovu stroskotal na výbornom Drábovi. Exmichalovčan Regáli bol v akcii aj v 79. minúte, ale tentoraz jeho strelecký pokus medzi tri žrde nezamieril. Za nevyužité Regáliho šance Liptáci pykali v 87. minúte. Rohový kop Méndeza predĺžil na prednej žrdi stojaci Tandir rovno na hlavu Sharaniho, ktorý prekonal gólmana Krajčírika - 2:1. Ružomberok v úplnom závere vrhol všetky sily do útoku, dostal sa do michalovskej šestnástky, kde rukou zahral Méndez a penalta sa pískala aj na druhej strane. Jej exekútorom bol Regáli, ktorého však v 94. minúte fantasticky vychytal hrdina zápasu Tomáš Dráb!

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)

Góly: 38. I. Žofčák (11 m), 87. Sharani - 32. M. Regáli

ŽK: 46. M. Bednár, 66. Soler, 78. M. Trusa, 81. Méndez, 87. I. Žofčák, 90. Tandir - 14. Kojnok, 34. Madleňák, 37. J. Maslo, 86. Brenkus

Rozhodovali: Ochotnický - Vorel, T. Straka; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - D. Magda, F. Vaško, Soler, Méndez - M. Bednár – Phillips (61. Sharani), I. Žofčák (73. Tandir), Oshima (46. Adekuoroye), Popovits (61. A. Diarra) – M. Trusa (90+. Neofytidis)

MFK: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Luka, A. Mojžiš – Kojnok (59. Gerec), Múdry (59. Brenkus), M. Kochan, M. Zsigmund (59. Kostadinov), Madleňák – M. Regáli

Hlasy trénerov:

Ondrej Duda, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi nervózny. Vyplývalo to zo skutočnosti, že veľmi potrebujeme body. Ružomberok hral uvoľnene, kombinačne bol lepší. My sme sa zamerali na jednoduchšiu hru a vyšlo nám to. Sme veľmi radi za tri body."

Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok: "Mali sme výborný úvod zápasu, súpera sme nepúšťali do šancí. Síce sme najskôr nepremenili šance, no neskôr sme sa predsa len ujali vedenia. Do druhého polčasu sme prestriedali niekoľkých hráčov. Súper však získal optickú prevahu, keď nakopával lopty do našej šestnástky. Napokon sa mu podarilo aj streliť gól. Mali sme šancu vyrovnať z pokutového kopu, nepodarilo sa nám to, ale aj to sa stáva. Myslím si, že sme dnes prehrali nezaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. mája o 17.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – Michalovce (8. kolo nadstavby)

Sobota 15. mája o 17.00 hod.: Michalovce – Sereď (9. kolo nadstavby)

Sobota 22. mája o 17.00 hod.: Nitra - Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov