Tuki si rýpol do Kiru, túži ho prekonať

2021-05-02 21:31:56

Poriadne infarktové stavy pripravujú svojim fanúšikom v jarnej časti počas domácich vystúpení michalovskí futbalisti. Po štvrtýkrát zo šiestich stretnutí na vlastnom štadióne plieskal bič na samom konci zápasu. Inak tomu nebolo ani v prvý májový deň, kedy Zemplínčania doma privítali rozbehnutý Ružomberok, ktorý vyhral predošlé tri duely v rade. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa strhli v 87. minúte zásluhou presnej hlavičky ghanského útočníka Zuberua Sharaniho vedenie na svoju stranu, ale nechýbalo veľa, aby o dva drahocenné body prišli. V posledných sekundách dvojminútového nadstaveného času zahral vo vlastnej šestnástke nešťastne rukou španielsky ľavý bek Alejandro Méndez García a nasledoval pokutový kop. Už v 94. minúte však Exmichalovčan Martin Regáli, ktorý v tejto sezóne dal žlto-modrým už štyri góly, penaltu nepremenil, keď ho fantasticky vychytal brankár Tomáš Dráb.

„Tieto tri body majú pre nás cenu zlata. Bolo to typické stretnutie o záchranu, v ktorom si oba tímy uvedomovali jeho dôležitosť. Bojovalo sa o každý meter ihriska a bolo to o tom, kto dá druhý gól, ten zvíťazí. Vsietili sme ho my, za čo sme veľmi radi. Verím, že po tejto výhre sa zdvihne sebavedomie nášho mužstva a prejaví sa to aj v najbližšom dueli na pôde Pohronia,“ rozhovoril sa hrdina súboja s Liptákmi Tomáš Dráb, ktorý predviedol aj ďalšie dva parádne zákroky a ziež proti Regálimu, ktorému zneškodnil tutovky v 2. a 65. minúte. Penaltovú situáciu z konca zápasu okomentoval takto: „Stranu, do ktorej sa hodím, som si vybral úplne náhodou. Pozeral som si predošlých exekútorov pokutových kopov Ružomberka, ktorými boli Ján Maslo a Filip Twardzik, Regáli ale penaltu ešte nezahrával. Veril som si však, že jedenástku chytím a podarilo sa.“

Pre 21-ročného odchovanca MFK Zemplín bol sobotňajší duel iba piatym na ligovej scéne. Proti Ružomberku si zachytal už druhýkrát a ani na jeden z týchto dvoch štartov nezabudne. Vlani v júni proti Liptákom debutoval v najvyššej súťaži a teraz zaknihoval aj prvé víťazstvo. „V predošlých štyroch prípadoch som nevyhral a teraz som si povedal, že je už načase to zmeniť. Teším sa, že to vyšlo,“ pokračoval urastený 196 cm vysoký gólman, ktorý býva iba pár desiatok metrov od futbalového štadióna.

Medzi troma žrďami sa Tuki, ako znie Tomášova prezývka, objavil druhýkrát po sebe. Pred týždňom predviedol dobrý výkon v Senici, kde mužstvo remizovalo 1:1. „V bráne sa cítim veľmi dobre. Verím, že som trénerov dostatočne presvedčil o svojich kvalitách a že v tom budem pokračovať,“ zaželal si Dráb, ktorého teší, že v týchto dvoch zápasoch Michalovce neprehrali. „Síce som inkasoval po jednom góle, ale tu nejde o to, či vychytám nulu, prvoradé sú body mužstva. Aj keď, musím si rypnúť do Matúša Kiru, ktorý je michalovský Mr. Zero. Chcem ho prekonať v sérii bez inkasovaného gólu. Dúfam, že sa mi to v blízkej budúcnosti aj podarí.“ Dodajme, že Kira, ktorý už v súčasnosti háji farby FC Košice, v sezóne 2018/19 nedostal gól úctyhodných 546 minút, takže jeho veľký kamarát Tuki bude mať čo robiť, aby sa dostal na takéto číslo.

Vďaka ubojovanému triumfu nad Ružomberkom po dvoch kolách opustili Zemplínčania poslednú priečku tabuľky, na ktorú sa prepadli Nitrania. „Šoltisovci“ sú momentálne predposlední s náskokom troch bodov, pričom rovnaký počet strácajú na deviate Pohronie. A práve na jeho pôde sa predstavia najbližšie. „Chceme sa vyhnúť záchranárskym bojom do posledného kola, a teda aj do Žiaru nad Hronom pôjdeme s tým, aby sme získali tri body. Ak sa nám to podarí a doma si potom poradíme so Sereďou, mohli by sme už mať záchranu v suchu.“

Foto: Róbert Andrejov