Pribudli ďalší hráči aj zmeny v zápasoch

2021-06-18 19:07:55

Pomaly sa končí úvodný týždeň letnej prípravy MFK Zemplín Michalovce na novú prvoligovú sezónu. V tábore jediného východniarskeho účastníka najvyššej súťaže sme zachytili viaceré novinky či už v hráčskom kádri alebo v zápasovom kalendári.

Začneme správami z mužstva, ktoré vás fanúšikov určite zaujímajú najviac. Do tréningového procesu sa už zapojili aj kapitán Igor Žofčák, Grék Vasileios Ntotis aj Španiel Alejandro Méndez García. V stredu začal zarezávať s tímom aj odchovanec Stanislav Danko, ktorý uplynulú jar strávil v Seredi. Jeho návrat k Laborcu je otvorený a v riešení. Tréner Miroslav Nemec má od piatku k dispozícii aj českého krajného záložníka či obrancu Nicolasa Moravčíka. Tento 21-ročný hráč naposledy pôsobil v Českej Boleslavi a prichádza na skúšku. Na skusoch sú stále i slovenský stopér Erik Šuľa a nigérijsko-švédsky ofenzívny stredopoliar Samuel Monday Ayinoko, v najbližších dňoch má pribudnúť aj útočník Matúš Marcin.

Zmeny sa udiali aj v kalendári prípravných stretnutí. Prvú hernú previerku absolvujú žlto-modrí u nováčika v Liptovskom Mikuláši, teda tak, ako bolo aj naplánované. Hrať sa bude na hlavnom štadióne MFK Tatran už túto sobotu o 17. hodine. Posunul sa však termín súboja s druholigovým nováčikom FK Humenné, odohrá už v utorok (a nie v stredu) o 17. hodine na humenskej pôde. Ďalší duel - s druholigovým FC Košice - odohrajú Michalovčania "doma" v neďalekých Petrovciach nad Laborcom, a to v sobotu 26. júna o 11. hodine. Po ňom mal MFK Zemplín v pláne vycestovať k účastníkovi najvyššej maďarskej súťaže do Mezőkövesdu, ale tento zápas sa s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční.

Najbližšie prípravné zápasy MFK Zemplín:

Sobota 19. júna o 17.00 hod.: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - Michalovce

Utorok 22. júna o 17.00 hod.: FK Humenné - Michalovce

Sobota 26. júna o 11.00 hod.: Michalovce - FC Košice (v Petrovciach nad Laborcom)