Druhopolčasový výbuch v Humennom

2021-06-22 20:17:22

Ani v druhom prípravnom stretnutí pred novou sezónou sa prvoligovým futbalistom MFK Zemplín Michalovce nezadarilo. Na pôde staronového účastníka druhej najvyššej súťaže z Humenného prehrali hladko 2:5, hoci ešte do prestávky viedli 2:1. V zostave žlto-modrých sa znovu objavilo niekoľko nových hráčov.

V úmornej horúčave mali lepší vstup do zemplínskeho derby favorizovaní hostia, ktorých v 7. minúte poslal do vedenia po veľkej chybe Zlackého Trusa - 0:1. Michalovčania sa však z vedenia dlho netešili, o ďalších sedem minút vyrovnal prízemnou strelou od žrde kanonier Černák - 1:1. Domáci boli aktívni a krátko po polhodine hry mohol streliť ich druhý gól Maťaš, ale jeho tečovaný pokus ešte končekmi prstov vytlačil nad brvno brankár Rodák. V 39. minúte sa znovu ujal vedenia prvoligista, keď sa presadila nová tvár v ich drese Matúš Marcin - 1:2. Cez prestávku obe mužstvá výrazne obmenili svoje zostavy a hra bola až priveľmi rozháraná. Zvlášť tá michalovská, domáci mali prekvapujúco navrch, za čo boli odmenení vyrovnaním z kopačky Hamuľaka, ktorý potrestal zaváhanie Méndeza - 2:2. V záverečnej desaťminútovke MFK Zemplín totálne vybuchol. Hamuľak v 80, minúte strhol vedenie na humenskú stranu a výsledok ešte dvoma gólmi prikrášlil Hirka.

FK Humenné - MFK Zemplín Michalovce 5:2 (1:2)

Góly: 14. R. Černák, 64. a 80. M. Hamuľak, 82. a 88. Hirka - 7. M. Trusa, 39. M. Marcin

FK: D. Slávik (46. Lubik) - C. Vasiľ (65. Dzurjo), Kuc (46. F. Bednár), Luberda (46. Pet. Šuľak), M. Zlacký - J. Dzurík (55. Kridla) - Hatok (55. Piliar), Harvila (46. Hirka), V. Maťaš (46. Komjatý) - R. Černák (46. M. Hamuľak), Streňo (55. Komár)

MFK ZEMPLÍN: P. Rodák (46. T. Dráb) - D. Magda (46. Méndez), Šuľa (46. Volanakis), M. Bednár, M. Vojtko (73. J. Sova) - Adekuoroye (46. Neofytidis) - I. Žofčák (85. Bujňaček), Kanu (64. Ntotis), M. Begala (46. Oshima), M. Marcin (64. Pyda) - M. Trusa (46. Attah)

Tréner Miroslav Nemec: "Ešte včera sme mali testovanie a ráno pred zápasom absolvovali aj tréning. Proti Humennému sme museli skúšať nejaké varianty na stopérskom poste, keďže sa nám v Liptovskom Mikuláši zranil Filip Vaško. Prvý polčas ešte bol aký-taký, ale v druhom sme hrali zle, čomu zodpovedá aj výsledok. V závere sme urobili chyby, ktoré pramenili z nekoncentrácie hráčov. Príležitosť opäť dostali aj tí mladší. Nemáme však veľa času nato, aby sme skúšali hráčov, musíme čím skôr nájsť správnu zostavu. Je len na nás, ako posilníme káder. Vieme, kde nás tlačí topánka."

Najbližšie prípravné stretnutie absolvujú Michalovčania v sobotu 26. júna o 11. hodine proti druholigovému FC Košice. Východniarske derby sa odohrá na ihrisku v Petrovciach nad Laborcom.

Foto: Róbert Andrejov