Trojgólové víťazstvo nad treťoligistom

2021-06-30 20:54:09

Do tretice sa michalovskí futbalisti dočkali prvého víťazstva v prebiehajúcej letnej príprave. V domácom súboji na ihrisku v neďalekých Petrovciach nad Laborcom si poradili s účastníkom tretej ligy Východ ŠK Odeva Lipany hladko 3:0. V zostave žlto-modrých sa znovu objavilo niekoľko nových hráčov - brankár Benjamín Száraz, obranca Juraj Kotula a stredopoliari Milan Kvocera, Stefan Veličkovič a Sebastián Gembický.

Zemplínčania mali slabší úvod do zápasu, ale postupne zlepšili hru a v polovici polčasu sa aj ujali vedenia, keď sa zvnútra šestnástky presadil Matej Trusa, ktorý v 37. minúte takmer skóroval aj druhýkrát, zakončila však do žrde. Tesne po prestávke pekná strela Takuta Oshimu tesne minula šibenicu, avšak ďalšie zakončenie Trusu v 57. minúte už znamenalo navýšenie skóre. Aj po prestriedaní mali Michalovčania jasne navrch a tretí gól pridal Alejandro Méndez García. V závere mohol skorigovať výsledok hosťujúci Vladimír Pyda, ktorý bol ešte pred pár dňami na skúške práve v MFK Zemplín, avšak skvele ho vychytal brankár Tomáš Dráb.

Tréner Miroslav Nemec: "Aj do tohto zápasu sme nastúpili z plnej záťaže, stále máme ťažké tréningy. V tomto období sa ešte nepozeráme na prípravné duely, vnímame ich ako určitú konfrontáciu pre hráčov aj pre nás trénerov. Výsledkovo sme zápas zvládli, ale v niektorých fázach sme neboli dostatočne agresívni. Prvých dvadsať minút nespĺňalo naše kritériá. Opäť sme si urobili nejaký obraz predovšetkým o mladých hráčoch, videli sme v záťaži hráčov, ktorých potrebujeme vidieť. Zápas teda jednoznačne splnil účel."

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 3:0 (1:0)

Góly: 24. a 57. M. Trusa, 74. Méndez

MFK ZEMPLÍN: Száraz (46. T. Dráb) - Kotula, F. Vaško, Šuľa, M. Vojtko (82. J. Sova) - Neofytidis (46. Veličkovič) - D. Magda (74. Gembický), M. Begala (62. Bujňaček), Oshima (88. Mich. Tóth), Kvocera (62. Méndez) - M. Trusa (76. Z. Záhradník)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 3. júla o 13. hodine na ihrisku v Širokom proti druholigovej Podbrezovej.

Foto: Róbert Andrejov