V zemplínskom derby presvedčivé víťazstvo

2021-07-07 19:41:16

Michalovská víťazná šnúra pokračuje. Jediný prvoligista z východu zaknihoval v stredu podvečer tretie víťazstvo v sérii, keď si na domácej pôde poradil so susedným Trebišovom hladko 4:1, hoci do prestávky prehrával 0:1. O góly v sieti druholigistu sa postarali Igor Žofčák, Wisdom Uda Kanu, Zoran Záhradník a Tobias Bujňaček. Premiéru v žlto-modrom drese si odbil 32-ročný španielsky stopér Alfonso Artabe Meca.

Slavoj mal doslova raketový nástup do zápasu, keďže už v 26. sekunde sa ujal vedenia zásluhou Šimka, na ktorého krížnu strelu brankár Dráb nedočiahol. V 9. minúte mohlo byť vyrovnané, na konci peknej kombinačnej akcie bol Kvocera, ale jeho zakončenie išlo tesne vedľa. Michalovčania s pribúdajúcim časom zvyšovali aktivitu a v druhom polčase sa už hralo prakticky na jednu bránu. Zaslúženého vyrovnania sa dočkali v 56. minúte, keď sa z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul Šimka na Begalu, presadil skúsený Žofčák. O päť minút už bol fortunaligista vo vedení, Begala krásne vysunul Kanua, ktorý si vychutnal gólmana Fojtíčka - 2:1. V 78. minúte sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Begala, trebišovský brankár jeho pokus s námahou vyrazil. V samom závere ešte domáci prikrášlili víťazstvo dvoma gólmi, a to vďaka mladučkým odchovancom. Najprv sa v 83. minúte v úniku proti bývalému gólmanovi Manchestru United Fojtíčkovi rutinérsky presadil iba 15-ročný Záhradník a o päť minút na to zblízka dorazil loptu do siete aj 16-ročný Bujňaček - 4:1.

MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 4:1 (0:1)

Góly: 56. I. Žofčák (11 m), 61. Kanu, 83. Z. Záhradník, 89. Bujňaček - 1. L. Šimko

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb (46. Kozhukhar) - D. Magda (46. Kotula), Ranko (46. F. Vaško), Artabe (46. Šuľa), Méndez (46. M. Vojtko) - Adekuoroye (46. Neofytidis) - Kvocera (46. M. Begala), I. Žofčák (86. Volanakis), Oshima (86. Bujňaček), M. Marcin (46. Gembický, 72. Ntotis) - Kanu (68. Z. Záhradník)

SLAVOJ: Melichar (46. Fojtíček) - L. Šimko, E. Matta, Krajňák (46. Puchmertl), Ilinjo (64. Rokyta) - Sitarčík - Bajtoš (64. Dzurjo), R. Begala, Digoň (64. Piliar), Košuda (64. Jinjolava) - Stracek (46. Attah)

Tréner Miroslav Nemec: "Teší ma nielen tretie víťazstvo v rade, ale aj to, že sme strelili viac gólov. Do zápasu sme nevstúpili dobre, avšak bolo zapríčinené tým, že v pondelok a utorok sme mali ešte ťažšie tréningy. Po obrátke už bolo iba otázkou času, kedy skóre otočíme. Chlapci boli dobre kondične nachystaní. Veľkú radosť mám z toho, že dva góly dali mladíci Záhradník s Bujňačekom, ktorí sú budúcnosťou nielen michalovského, ale aj slovenského futbalu. Zápas nám však ukázal aj nedostatky. Vieme, na čom ešte potrebujeme pracovať, máme pred sebou zhruba dva a pol týždňa na to, aby sme ich odstránili. Je tu veľa nových chlapcov, ktorí sa stále spoznávajú, aj teraz nastúpil prvýkrát Španiel Artabe. Verím, že čím skôr si na seba zvyknú a bude to len a len lepšie."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 10. júla o 16.30 hod. na domácom trávniku proti druholigovej Banskej Bystrici.

Foto: Róbert Andrejov