Najtesnejšia prehra na Žitnom ostrove

2021-10-24 16:13:18

Michalovčania utŕžili v Dunajskej Strede porážku 0:1.

Štvorzápasová michalovská séria bez prehry sa v nedeľu večer na Žitnom ostrove skončila. V stretnutí 12. kola Fortuna ligy podľahli Zemplínčania domácej Dunajskej Strede najtesnejším rozdielom 0:1, keď jediný gól duelu inkasovali v 38. minúte z kopačky Yhoana Andzouanu. Zverenci lodivoda Miroslava Nemca sa napriek tomu udržali v hornej polovici tabuľky, aktuálne im v nej patrí šiesta pozícia.

V prvom polčase od začiatku režírovali hru domáci hráči, ktorí sa snažili čo najrýchlejšie otvoriť skóre duelu, avšak michalovská defenzíva odolávala. Až po štvrťhodine hry Dunajská Streda pohrozila, no Davis z priameho kopu mieril vedľa ľavej žrde Kozhukharovej brány. Podobne pochodil o desať minút aj Krstovič, ktorý z dobrej pozície pálil tvrdo, ale nepresne. Vzápätí mal vychýrenú mušku aj Schäfer, ktorý sa pekne uvoľnil pred šestnástkou. Domáci zvyšovali tlak, ale udrieť mohlo na opačnej strane: Michalovčania v 37. minúte potiahli rýchlu akciu po ľavej strane, do pokutového územia sa dostal Trusa a z uhla zakončil do nôh gólmana Jedličku. Ubehlo iba niekoľko desiatok sekúnd a tribúny už burácali. DAC predviedol krásnu kombinačnú akciu, ktorú rozbehol Lamkel Zé, prihral Andzouanovi, ten si narazil loptu s Hahnom a zblízka prekonal Kozhukhara - 1:0. Do kabín tak odchádzali spokojnejší Dunajskostredčania.

Po obrátke sa už hra viac vyrovnala. Už v 49. minúte dostal do pozoru Jedličku aktívny Trusa, ktorého krížna strela presvišťala tesne vedľa pravej žrde. Michalovský útočník mal ďalšiu veľkú šancu na vyrovnanie v 58. minúte, keď sa pekne uvoľnil cez Kružliaka a jeho pokus skvele zneškodnil Jedlička. Vzápätí opäť mohlo platiť staré známe "nedáš-dostaneš", pretože po faule Mendéza na Hahna mali domáci výhodu pokutového kopu. Jeho exekútorom bol sám faulovaný Hahn, ktorý však loptu napálil iba do brvna. Zemplínčania tak stále živili nádej na dobrý výsledok a neboli ďaleko od vyrovnania. V 62. minúte Begalov volej vyrazil Jedlička a o dve minúty neskôr nohami zneškodnil aj Marcinovu strelu. Potom ukázal svoje kvality aj michalovský gólman Kozhukhar, ktorý vychytal Lamkel Zého a Schäfera. Hosťom už v závere chýbali sily na vyrovnanie, v päťminútovom nadstavenom čase mohol poistiť výhru DAC Lamkel Zé, ktorého strelu bravúrne vytlačil Kozhukhar, na opačnej strane Trusov tečovaný pokus skončil nad bránou.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 38. Andzouana

ŽK: 61. Hahn - 62. M. Marcin, 81. M. Begala

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Ferenc; 3998 divákov

FC DAC 1904: Jedlička - Blackman, D. Kružliak, Muhamedbegovič, Davis - Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé (90+. Beskorovainyi) - Hahn (64. Nebyla), Krstovič (78. Sharani)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar – Kotula, Ranko, F. Vaško – D. Magda, M. Begala, Kanu (56. Casado), Méndez (87. Gembický) – M. Marcin, M. Trusa, I. Žofčák (73. Kvocera)

Hlasy trénerov:

Antal Németh, DAC: „Počítali sme s náročným zápasom a s tým, že nebude jednoduché vyhrať. Nehovorím to však preto, že by som chcel by zdvorilý k hosťom a že sme úvodný zápas s Michalovcami prehrali 1:4. Videli sme ich posledné stretnutia. Dobre však zafungovala naša taktika. Súper mal po kontrách nejaké šance, s ktorými sme počítali, no nepredpokladali sme, že budú také veľké. Náš plán v zápase ale všeobecne fungoval.“

Miroslav Nemec, Michalovce: „V prvom polčase sme neboli lepší v držaní lopty a ani istejší na lopte. Mali sme náš herný plán, no aj napriek tomu sme inkasovali. V druhom polčase sme si verili a chceli sme skórovať, no bohužiaľ nám tento plán nevyšiel. Je pravda, že súper zároveň nedal penaltu, no odohrali sme slušný zápas. Ideme od zápasu k zápasu, chceme hrať dobrý futbal a myslím si, že sa nám s ním bude dariť v budúcnosti.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (13. kolo FL)

Piatok 5. novembra o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (14. kolo FL)

Streda 10. novembra o 13.30 hod.: Komárno - Michalovce (4. kolo SC)

Foto: TASR a Peter Brendza