F. Šturma: Prvé miesto je úplne zaslúžené!

2015-06-13 12:00:00

Aké sú slová hlavného trénera MFK Zemplín Františka Šturmu po výhre v Skalici aj celkovom triumfe v druholigovej súťaži?

Futbalisti MFK Zemplín vezú víťaznú trofej za historický triumf v druhej lige do Michaloviec! Víťazné oslavy odštartovali hneď po záverečnom hvizde rozhodcu na trávniku, kde boli okrem pohára ocenení aj zlatými medailami. Po odchode zo štadióna mali hráči ešte v Skalici večeru a potom nabrali smer Michalovce. Aj keď sú oslavy v plnom prúde, podarilo sa nám spojiť s lodivodom žlto-modrých Františkom Šturmom, ktorý nám povedal niečo o zápase.

Tréner František Šturma po zápase so Skalicou: "Na Záhorie sme cestovali s taktickým cieľom. Nechceli sme dostať gól, preto sme sa snažili vychádzať z dobrej defenzívy do brejkov, čo sa nám aj darilo. Súper nám umožnil po jednej štandardnej situácii skórovať a dali sme gól na 0:1. Domáci po inkasovaní hru ešte viac otvorili a nám sa podarilo v závere streliť aj druhý gól. V dvojzápase so Skalicou sme zaznamenali úplne zaslúžené víťazstvá a dosiahli sme aj zaslúžený postup. Chlapci to odpracovali veľmi dobre a svedomite, chválim ich za tímový výkon a predovšetkým ich chválim za prístup k zápasom a tréningom počas celej sezóny. S oslavami sme už začali v jednej reštaurácii v Skalici, kde nám fandili, a už cestujeme domov. Chlapci v autobuse už vo veľkom spievajú, cesta na východ s trofejou bude veľmi dlhá. Hneď po príchode s ňou pôjdeme za šéfom klubu Igorom Šoltinským, ktorý si ju zaslúži najviac, pre to, čo za tých desať rokov pre michalovský futbal urobil."

Foto: SITA