Ubojované, ale cenné víťazstvo belasých

2021-11-23 08:57:28

Slovan zdolal Michalovce 2:1 a so Zemplínčanmi ešte nikdy neprehral.

V najvyššej slovenskej súťaži ťahá s východniarmi už 19-zápasovú sériu bez prehry, v ktorých sa 16-krát tešil z víťazstva a 3-krát sa zrodila remíza. 

Michalovce prehrali so Slovanom aj v 19-tom vzájomnom zápase vo Fortuna lige, tentoraz ale tesne a po zdatnom boji. Belasým sa vydaril úvod zápasu, na Hentyho gól zo šestnástej minúty ale čoskoro reagoval vyrovnaním Trusa a pre Michalovčanov bol jeho zásah akoby pokropením živou vodou. S favoritom hrali vyrovnanú partiu, ale čo z toho, keď Hentyho prihrávku nezachytil Filip Vaško, lopta cez neho preletela až k Zmrhalovi a ten v polovici druhého polčasu strelil víťazný gól. „Vedeli sme, aký to bude ťažký zápas, boli sme veľmi motivovaní. Skončilo to ako to skončilo, zas a znova sme dostali hlúpe lacné góly. Odchádzame zo zápasu smutní,“ smútil stopér Zemplínčanov Filip Vaško. „Ťažko niečo teraz hodnotiť, hrubé individuálne chyby nás stoja body. Verili sme si aspoň na zisk jedného, prehru sme si ale zapríčinili sami,“ sypal si popol na hlavu.

Hrdinom zápasu bol s gólom a asistenciou Nigérijčan Henty, útočník Slovana sa presadil deviatykrát v sezóne a kraľuje tabuľke strelcov. Z jeho prihrávky v 67. minúty ťažil Jaromír Zmrhal. „Ani neviem, či to mieril na mňa, nabiehal tam ešte Čavrič, ale som rád, že napokon lopta prešla ku mne a skóroval som,“ usmieval sa český legionár, ktorý však celkovo nebol spokojný s výkonom svojho tímu. „Bolo by krajšie vyhrať po skvelom výkone, toto sme skôr ubojovali, ale čo je dôležité, hrali sme ako tím.“ V rovnakom duchu hodnotil zápas aj slovenský reprezentant Vernon de Marco. „Boli sme trpezliví. V Michalovciach sa nikdy nehrá ľahko, bol to naozaj tvrdý zápas. Dobre sme naskočili do druhého polčasu a mali sme viac šancí, ktoré sme mohli premeniť. Tešíme sa však z troch bodov a náskoku pred druhou Trnavou,“ poznamenal hráč, ktorý fortunaligové ostrohy naberal práve v srdci Zemplína. No a Michalovčanov, teda najmä ich ikonu Igora Žofčáka, pochválil aj tréner Slovana Vladimír Weiss. „Rád by som povedal, že Igor je skvelý človek aj hráč, chcem vyzdvihnúť jeho osobnosť a kvalitu, ktorú dokazuje vo vysokom futbalovom veku,“ dodal kouč Slovana na záver tlačovej konferencie.

Zdroj: fortunaliga.sk