Zbabraný úvod nás stál bodový zisk

2021-12-10 16:45:45

Žlto-modrí už po štvrťhodine prehrávali v Trnave 0:2, potom už gól nepadol.

V druhom zápase po sebe vyšli bodovo aj gólovo naprázdno michalovskí futbalisti. Po Ružomberku nestačili ani na ďalšieho súpera zo špice tabuľky, keď v piatkovom televíznom zápase 18. kola Fortuna ligy prehrali v Trnave s domácim Spartakom 0:2. Zverencom trénera Miroslava Nemca nevyšiel začiatok súboja, keď inkasovali už v 35. sekunde a potom aj v 15. minúte, a hoci neskôr mali územnú prevahu aj vyložené šance, nič z toho nevyťažili. O týždeň v sobotu čaká na MFK Zemplín záverečný duel jesene na ihrisku Zlatých Moraviec.

Horší vstup do zápasu si Zemplínčania ani nemohli predstaviť. Neprešla ani minúta a už prehrávali, keď Cabralovu strelu vyrazil Száraz iba pred seba a pohotový Bukata v 35. sekunde rozvlnil sieť - 1:0. Trnavčania boli pri chuti, predvádzali vysoký pressing a súpera takmer nepustili na svoju polovicu. Aktivita im v 15. minúte priniesla aj druhý gól, Savvidis našiel medzi stopérmi Yusufa, ktorý sa pekne uvoľnil a zoči-voči brankárovi nezaváhal - 2:0. Žlto-modrí boli zrelí na uterák, avšak postupne sa z úvodných dvoch "faciek" pozviechali a do záveru polčasu bola aktivita na ich kopačkách. V 35. minúte sa mohli vrátiť do zápasu kontaktným gólom: Popovits parádnou pätičkou vysunul Ranka, ktorého v tutovke vychytal Takáč a neujala sa ani dorážka Žofčáka smerujúca mimo brány. O štyri minúty neskôr sa po peknej kombinačnej akcii na dostrel domácej svätyne dostal aj Kanu, avšak technickým pokusom takisto minul bránu.

Druhé dejstvo začalo tak, ako skončilo, teda územnou prevahou Michaloviec, ktorá však končila iba pred šestnástkou. V 53. minúte to skúšal strelou z diaľky Trusa, ale domácu bránu minul. Ďalšie minúty duelu sa odvíjali prevažne medzi pokutovými územiami a gólových šancí nebolo. Až v 77. minúte sa o slovo opäť prihlásili Zemplínčania, ktorí znovu boli veľmi blízko k zníženiu. Iskierku nádeje mohol vykresať Marcin, no vo veľkej šanci trafil iba žrď Takáčovej svätyne. Vzápätí mohol skórovať skúsený Žofčák, ale ani svoju druhú sľubnú príležitosť nepretavil do gólu. Keďže záverečné minúty už nič závažné nepriniesli, favorizovaný Spartak dokráčal k dvojgólovému víťazstvu.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 1. Bukata, 15. Yusuf

ŽK: 43. Škrtel, 67. Bukata (obaja Trnava)

Rozhodovali: Smolák - Jekkel, Vitko; bez divákov

FC SPARTAK: Dom. Takáč – Procházka, Twardzik, Škrtel, Mikovič – Grič, Savvidis, Bukata (79. Ramadan) - Yusuf (79. Vlasko), Ristovski (66. K. Boateng), Cabral (46. Jones)

MFK ZEMPLÍN: Száraz - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - Oshima, Kanu - M. Marcin (87. Ntotis), M. Trusa (87. D. Magda), I. Žofčák (87. Peňa) - Popovits (75. Z. Záhradník)

Hlasy trénerov:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Tak, ako bol vynikajúco nachystaný trávnik, za čo patrí vďaka všetkým, čo sa na tom podieľali, tak sme mali skvelý vstup do zápasu. Dali sme dva rýchle góly, prvý polčas sa musel každému páčiť, pričinením oboch mužstiev bol veľmi zaujímavý. Šance boli na oboch stranách, my sme mohli pridať tretí a bolo by po zápase. Michalovce dobre kombinovali. V druhom polčase tempo trochu upadlo, viac sme sa sústredili na stredný blok a obranu, čo je škoda, pretože sme si mohli zápas viac užiť, byť dominantnejší na lopte a vytvárať si šance. Ale ukontrolovali sme si víťazstvo 2:0 a s tým sme spokojní. Cabrala sme striedali, pretože povedal, že trochu cíti sval, s ktorým mal predtým problém. Nešlo o plánovanú zmenu. Potrebujeme ho na ďalšie kolo, takže išiel radšej dole."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "V poslednom čase sa mi zle hodnotí... Dostali sme rýchly gól, urobili sme dve hrúbky, čo domáci potrestali. Potom sme vyvinuli tlak, držanie lopty sme mali úžasné, hrali sme perfektne, dostali sme sa do niektorých šancí, ale máme problém s koncovkou, neskórujeme. Ako však vravím, chalani odohrali fantastický zápas z pohľadu držania lopty a tak ďalej, ale potrebujeme spraviť výsledok. Ešte nám ostalo jedno kolo, verím, že s tým môžeme niečo urobiť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 18. decembra o 15.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (19. kolo)

Foto: TASR