Na záver jesene obľúbený, no rozbehnutý súper

2021-12-17 14:31:35

Náš tím má s ViOnom priaznivú bilanciu.

Jesenná časť Fortuna ligy je na svojom konci. Zostáva v nej už odohrať iba šesť zápasov posledného devätnásteho kola. Náš tím, ktorý ťahá sériu dvoch porážok v rade, sa tentoraz predstaví na pôde ViOnu Zlaté Moravce, kde sa mu viackrát zadarilo. Podarí sa to aj na záver jesene a dosiahneme dôležité body?

So Zlatými Moravcami máme od nášho vstupu do prvej ligy vysoko priaznivú bilanciu. Odohrali sme spolu sedemnásť duelov, v ktorých sme iba dvakrát prehrali, šesťkrát remizovali a deväťkrát zvíťazili. Pamätným je hlavne víťazstvo 5:1 z piateho novembra 2016. Na zbombardovaní ViOnu sa dvoma gólmi podieľal Emmanuel Mensah, po jednom góle pridali Ivan Kotora s Dominikom Kuncom, no a jeden gól si dali hostia vlastný. Zlaté Moravce sme porazili aj naposledy. Stalo sa tak v ôsmom kole tejto sezóny v sobotu osemnásteho septembra, kedy sme po góloch Ošimu a Trusu viedli už po dvadsiatich minútach 2:0. Za hostí korigoval krátko po polhodine Matúš Čonka.

 

Ako sme spomínali, proti Zlatým Moravciam sa nám vždy darilo. Prehrali sme s nimi iba dvakrát, zhodne na pôde súpera. Prvýkrát sa tak stalo v sezóne 2018/19 (0:2) a druhýkrát v nasledujúcej sezóne (0:1). Odvtedy ale s ViOnom ťaháme sériu štyroch duelov bez prehry. Zlatým Moravciam patrí po osemnástich kolách tejto sezóny desiate miesto, keď dosiahli o päť bodov menej ako my. ViOn vyhral doteraz v troch dueloch – v piatom kole s Pohroním (1:0), v dvanástom v Trenčíne (0:1) a v šestnástom v Žiari nad Hronom (0:2). V šiestich zápasoch zaknihovali zverenci trénera Ľuboša Benkovského remízu a deväťkrát prehrali. Moravčania strelili devätnásť gólov, inkasovali tridsať tri. Aktuálne sú ale rozbehnutejší ako my. V posledných piatich dueloch bodovali štyrikrát, keď podľahli akurát doma Slovanu Bratisava. Vyhrali v Senici, či Žiari nad Hronom, no a body brali aj Trnave (0:0), či naposledy Ružomberku na jeho pôde (1:1).

 

Najlepším strelcom tímu je so štyrmi gólmi Tomáš Ďubek, ktorý podobne ako náš Igor Žofčák v tejto sezóne prekonal hranicu štyristo zápasov v najvyššej súťaži. Ďubek ich má aktuálne o tri viac ako náš „Žofi“ (415/412). Štyri góly strelil aj stredopoliar Alexandros Kyziridis. V kádri trénera Benkovského (v minulosti viedol aj Trebišov) je aktuálne 24 hráčov, traja z nich sú legionári. Ide o gréckeho stredopoliara Alexandrosa Kyziridisa, gruzínskeho záložníka Davida Mujiriho a rakúskeho útočníka s tureckými koreňmi Kubilaya Yilmaza. V kádri sú aj traja naši bývalí hráči – brankár Matúš Kira, stredopoliar Martin Bednár (hosťovanie z Dunajskej Stredy) a Peter Koelsár (hosťovanie z Trnavy).

Káder

Výsledky v tejto sezóne

Vzájomné zápasy