Jedným rozlúčka vyšla, druhým nie

2015-06-09 12:00:00

Zemplínčania majú za sebou posledné domáce súboje v druhej lige, Trebišov podľahol Dolnému Kubínu 1:2, Michalovce zdolali žilinskú rezervu 5:2.

Osud to zariadil tak, že v priebehu dvoch dní sa fanúšikovia oboch zemplínskych zástupcov v druhej lige – Slavoj Trebišov a MFK Zemplín Michalovce – lúčili s druhou najvyššou súťažou. Kým trebišovský celok sa po roku vracia do tretej ligy, ich michalovský sused sa po desiatich rokoch posunul o „level“ vyššie a od novej sezóny bude pôsobiť medzi slovenskou elitou. V piatok Slavoj svojich priaznivcov nepotešil, lebo tesne prehral, o deň neskôr však MFK Zemplín tých svojich už áno, keďže si pripísal hladké víťazstvo.

Nezaslúžili si prehrať

Trebišov mal posledný druholigový zápas rozohraný veľmi dobre, pretože ešte po hodine hry vyhrával nad Dolným Kubínom 1:0. Napokon však vedenie neudržal, keď po dvoch góloch Siradjiho Saniho prehral 1:2. „Verili sme, že v záverečnom súboji vyhráme a získame tri body, ale stratili sme tesné vedenie. Dostali sme zbytočný gól z pokutového kopu. Keď mohol rozhodca takú odpískať hosťom, tak aj nám v závere po zákroku na Lea Levického. Škoda výsledku, nepodali sme zlý výkon a nezaslúžili sme si prehrať. Myslím si, že sme mali aj na víťazstvo,“ povedal po zápase Jakub Bandoľa, trebišovský útočník. Stretnutie sa začalo až s polhodinovým meškaním, pretože súper z Oravy kvôli dopravným problémom na cestách dorazil na štadión Slavoja presne o 17. hodine. „Nemali dobrú rozcvičku, nastupovali prakticky z autobusu, preto sme sa to trošku snažili využiť. Vychádzalo to, viedli sme, ale napokon sme zostali s prázdnymi rukami.“ Práve Jakub Bandoľa strelil posledný gól žlto-modrých v nateraz poslednej druholigovej sezóne Slavoja. „Je to taká symbolika, len ma mrzí, že sme nezabodovali. Zápas sme si chceli užiť a vyhrať, aj napriek vypadnutiu si urobíme nejaké posezónne posedenie,“ dodal na záver.

Strachovali sa o výsledok

Aj michalovskí futbalisti vstúpili do záverečného domáceho merania síl veľmi dobre, už v 33. minúte vyhrávali nad B-mužstvom Žiliny rozdielom triedy. „Prvú polhodinu sme na ihrisku dominovali, viedli sme 3:0, vypracovali sme si aj ďalšie tri-štyri gólové šance. Avšak namiesto toho, aby sme vyhrávali o päť gólov, tak sme do kabín išli len za stavu 3:1. Na začiatku druhého polčasu sme inkasovali aj druhýkrát a začali sme sa strachovať o výsledok. Chválabohu, dali sme rýchlo dva góly a bolo už prakticky po zápase,“ opísal sobotňajší súboj ofenzívna opora MFK Zemplín Dominik Kunca, ktorý proti „šošonom“ otváral gólový účet. Čím to podľa neho bolo, že z jasného zápasu sa stala na chvíľu dráma? „Možno sme už mali v hlavách, že stretnutie je vyhrané, bolo aj veľmi horúco, chceli sme asi aj pošetriť sily.“ Napokon sa žiadne prekvapenie nekonalo a rozlúčka s druhou ligou v Michalovciach dopadla výborne a fanúšikovia mohli odchádzať spokojne, veď hráči niektorých z nich na konci odmenili dresmi a podpísanými loptami. „Futbal sa hrá pre divákov, oba tímy hrali rýchly kombinačný futbal. Padlo veľa gólov, boli aj ďalšie šance, zápas sa im musel páčiť,“ pokračoval rodák zo Strážskeho. Pred Zemplínčanmi je už iba posledný súboj sezóny, v ktorom pôjde o prvé miesto tabuľky. „Šturmovci“ totiž cestujú na pôdu druhej Skalice, ktorá je pod nimi iba vinou horšieho skóre. „Najlepšie by bolo rozlúčiť sa víťazstvom, ale nám bude stačiť aj remíza, takže možno tomu podriadime aj taktiku. Cez týždeň nás tréneri na súpera určite dobre pripravia, aby sme tam uspeli.“ 

Zdroj: denník Korzár