Víťazné vykročenie do nového roka

2022-01-15 11:56:00

V prvom prípravnom dueli sme si doma poradili s Prešovom.

Michalovskí futbalisti majú za sebou úspešný zápasový vstup do nového kalendárneho roku. Prvoligista z metropoly Zemplína si v úvodnom prípravnom súboji v sobotu popoludní poradili na svojej umelej tráve s treťoligovým Prešovom 3:1, keď museli otáčať nepriaznivé skóre.

Žlto-modrí však do zápasu nevstúpili najlepšie, pretože hneď z prvej akcie hosťujúceho mužstva inkasovali - v 5. minúte si Dolný narazil v šestnástke loptu s Pribulom a bývalý michalovský hráč namieril presne k žrdi - 0:1. V ďalších minútach boli aktívnejší domáci a v 10. minúte mal vyrovnanie na kopačke Marcin, avšak po Peňovej prihrávke v tutovke prestrelil bránu. Gól na 1:1 však predsa len prišiel o sedem minút neskôr, Trusa pekne vysunul mladučkého - iba 16-ročného - Petríka, ktorý svoju šancu rutinérsky premenil. Na ďalšie góly si uzimení diváci museli počkať až do druhého polčasu, do ktorého nastúpili Zemplínčania s desiatimi novými mužmi. V 56. minúte sa krížnou strelou presadil Gembický a upravil na 2:1. Ten istý hráč mal potom ešte jednu, ku ktorému sa pridal aj Ntotis, ten však z dobrej pozície bránu netrafil. Gólovú poistku Gembický predsa len pridal v 86. minúte, keď dorazil do siete strelu Sovu odrazenú od žrde - 3:1.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 3:1 (1:1)

Góly: 17. Petrík, 56. a 86. Gembický - 5. Dolný

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: M. Vajs - M. Kolesár, Ranko, Volanakis, Méndez - Kanu - Petrík, Oshima, Peňa, M. Marcin - M. Trusa. 2. polčas: M. Vajs - Kotula, Artabe, F. Vaško, D. Magda - Neofytidis - Popovits, Ntotis, Gembický, J. Sova - Z. Záhradník

1. FC TATRAN: Knurovský - Hatok, Jarzebak, Grejták (46. Elexa), Ivanko Macej - S. Kraľovič (46. Ivanecký) - Pyda (80. D. Jurčišin), Karaš (46. R. Kapraľ), A. Olejár (46. M. Kraľovič), Pribula (60. M. Švec) - Dolný (71. Rečičár)

Asistent trénera Marek Ondrík: "Zápas splnil účel, dali sme príležitosť dvadsiatim hráčom, čo je pre nás dobré, keďže sme stále v hrubej príprave a potrebovali sme ich prestriedať. Teší nás, že sme dali tri pekné góly a zvíťazili. Na druhej strane mrzí, že sme inkasovali lacný a znovu rýchly gól, čo sa nám nesmie stávať. Chlapci však ukázali svoju kvalitu a predviedli viacero pekných akcií. Postupom času sa to bude viac krištalizovať k hernému prejvau, nie ku kondícii, nuž uvidíme, čo nám prinesú ďalšie zápasy."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 19. januára o 11. hodine na domácej pôde proti druholigovému FC Košice.

Foto: Róbert Andrejov