Do posledného týždňa s vervou pripraviť sa na Sereď

2022-01-31 19:02:04

Futbalisti MFK Zemplín odohrajú generálku na jarnú časť v piatok doma s Humenným.

Už len necelé dva týždne nás delia od začiatku jarnej časti najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Jediný zástupca východného Slovenska MFK Zemplín Michalovce sa pripravuje v domácich podmienkach. Michalovčania mali vycestovať akurát v sobotu do Banskej Bystrice, zápas bol ale zrušený, a tak v príprave odohrajú iba päť duelov.

Ten posledný, ktorý bude zároveň generálkou na úvodné jarné kolo, v ktorom v piatok jedenásteho februára o 17.00 hod. privítajú Sereď, odohrajú tento piatok s Humenným. Predbežný výkop zápasu je o 13.00 hod., môže sa ale ešte zmeniť.

Umelá tráva, alebo hlavné ihrisko?

Keďže posledný týždeň berieme ako zápasový, Michalovčania tento pondelok odštartovali posledný zo štyroch týždňových prípravných blokov. S doterajším priebehom vládne spokojnosť. „Až na ten neodohraný duel v Banskej Bystrici sme splnili všetko, čo sme si predsavzali,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec. „Čakajú nás posledné dni prípravy. Uvidíme, čo nám pripraví počasie. V tréningovom procese už pracujeme na tých veciach, ktorými sa chceme prezentovať v lige. Stále potrebujeme veci zlepšovať, uvidíme, čo nám prinesie generálka s Humenným, ktorú by sme mali odohrať v piatok na vlastnom trávniku,“ pokračuje Miroslav Nemec. Je nateraz otázne, kde budú Michalovčania s Humenným hrať. „My by sme samozrejme boli radi, keby sme hrali na našom hlavnom ihrisku, pretože doteraz sme hrali len na umelej tráve. Na druhej strane, uvidíme, čo nám prinesie počasie. Nateraz je teda isté len to, že hrať budeme v piatok, keďže nechceme narušiť cyklus. Či to bude na našej umelej tráve, alebo na hlavnom ihrisku sa ešte ukáže,“ dodáva Miroslav Nemec.

Bez Eddahchouriho

Trénerom už nie je k dispozícii holandský útočník Zakaria Eddahchouri, ktorý tu bol na skúške. V najbližších hodinách by na trase Michalovce – Zlaté Moravce malo dôjsť k výmene Georgios Neofytidis – Kubilay Yilmaz. „Stále pracujeme na tom, aby sme do jarnej časti vstúpili čo najsilnejší. Hľadáme hráčov, ktorí by k nám dobre zapadli. Budeme sa snažiť do začiatku ligy ešte niečo získať, uvidíme, čo nám trh umožní,“ podotýka k zloženiu kádra tréner michalovského celku.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)