Aktuálny rok v znamení 110. výročia klubu

2022-02-15 19:57:58

Súčasťou osláv budú rôzne marketingové aktivity, v riešení sú aj atraktívne zápasy.

Michalovský futbal oslavuje v tomto kalendárnom roku 110. výročie. Počas svojej vyše storočnej existencie zažil vzostupy aj pády, a sa vyskytli boli aj časy, kedy bol michalovský klub na pokraji zániku, vždy sa dostal z najhoršieho a aktuálne zažíva najúspešnejšie obdobie v bohatej histórii. Na okrúhliny súčasní kluboví činovníci nezabudli a v najbližších mesiacoch sa môžu fanúšikovia Zemplína tešiť na viaceré sprievodné akcie.

Možno ste stihli zaregistrovať, že A-mužstvo nastúpilo proti Seredi v novej sade dresov, ktorá je obohatená o nápis "110 rokov klubu 1912 - 2022", a navyše v tomto roku bude klub vystupovať s upraveným logom (na titulnej fotke). Okrem toho marketingové oddelenie klubu pripravuje hlasovanie o najlepšiu jedenástku hráčov aj trénera za uplynulé desaťročie, počas ktorého sa Michalovce dokázali výborne adaptovať v najvyššej súťaži. To však nie je všetko. Ozajstný bonbónik sa chystá v lete. "Každý klub sa pýši svojou históriou. My sme už niekoľko rokov jediný zástupca východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži a tiež sa máme čím pýšiť. Naše aktivity by mali vyvrcholiť v lete. Oslovili sme tri kluby - jeden z Britských ostrovov, jeden zo španielskej La Ligy a jeden legendárny z Česka, ktoré by mali u nás absolvovať prípravu. Ešte ich nechcem menovať, keďže nie sú potvrdené. Do konca februára budeme poznať presný koncept," prezradil marketingový manažér MFK Zemplín Július Kmec. My prezradíme len toľko, že počas uplynulého víkendu už zástupcovia jedného z týchto klubov absolvovali v Michalovciach exkurziu, v rámci ktorej si boli obhliadnuť štadión, tréningové podmienky aj okolité hotely.

Pri príležitosti výročia založenia klubu sme si tiež pre vás pripravili seriál o histórii michalovského futbalu, v ktorom vám priblížime každú jednu sezónu klubu od začiatku jeho existencie. V seriáli nebudú chýbať fotografie z dávnych dôb i nedávnej minulosti, výsledky aj súpisky mužstva z jednotlivých ročníkov. Už v tomto týždni uverejníme úvodný diel historického okienka a začneme obdobím rokov 1912 až 1920.