Kluby Fortuna ligy: Stop vojne

2022-03-03 14:03:17

Kluby Fortuna ligy sa vyjadrili rázne.

Kluby Fortuna ligy sa postavili za správnu vec. Pred zápasmi 22. kola Fortuna ligy sa pridali ku medzinárodným športovým subjektom, ktoré vyslali do spoločnosti jasný signál: Stop vojne.

Pred všetkými zápasmi 22. kola Fortuna ligy mohli fanúšikovia na štadiónoch či pri televíznych obrazovkách sledovať hráčov držiacich banner s heslom Stop vojne. Aktivitu pred stretnutiami posledného kola základnej časti Fortuna ligy iniciovala riadiacia organizácia našej ligy Únia ligových klubov ako apolitické gesto smerované proti vojne a násiliu. Kluby, hráči, realizačné tímy sa postavili za správnu vec a pridali sa nielen ku športovým subjektom z celého sveta, ktorí prezentovali jasné stanovisko.  

Bojovať by sa malo len na športoviskách, nie so zbraňami v ruke. Strely by sme mali rátať len na bránu, nie do ľudských tiel. Futbal je najpopulárnejší šport na svete, aj preto je jeho postoj a hlas dôležitý. „Chceli sme vyslať signál do spoločnosti, ako sme to spravili už niekoľkokrát pred tým. Pred zápasmi 22. kola sme iniciovali aktivitu Stop vojne a sme radi, že prevažná väčšina klubov sa iniciatívy chopila, rozumieme však aj tomu, ak kluby nechcú miešať futbal s politikou. Bolo to na slobodnom rozhodnutí každého jedného klubu, s plným rešpektom k ich konečnému rozhodnutiu. Myslím však, že postoj v tomto máme spoločný, všetci odsudzujeme násilie, a tým pádom aj vojenský konflikt bez ohľadu na gestá, ktoré spravíme,“ povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Zdroj: fortunaliga