So Senicou znovu prehra o jeden gól

2022-03-12 10:59:50

Na praďalekom Záhorí zaknihovali žlto-modrí porážku 1:2.

Druhý zápas nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa michalovským futbalistom nevyšiel. Na senickej pôde prehrali Zemplínčania najtesnejším rozdielom 1:2, keď jediným strelcom MFK Zemplín bol striedajúci Wisdom Uda Kanu.

Zemplínčania opäť raz nezachytili úvod stretnutia a hneď z prvej akcie súpera inkasovali. V 5. minúte prenikol po pravej strane skúsený Piroska, prihral na hranicu pokutového územia Svobodovi a ten strelou bez prípravy prekonal Kozhukhara - 1:0. Odpoveďou na gól bola vzápätí strela Gembického z otočky, ktorá však smerovala vysoko nad bránu. Po pasáži, kedy sa hra zväčša odvíjala medzi šestnástkami, hostia postupne čoraz viac získavali pôdu pod nohami a zvyšovali aktivitu. A mohli sa dočkať aj zaslúženého vyrovnania. V 28. minúte po rohu Kotulu zneškodnil Begalovu hlavičku na bránkovej čiare výborný Ravas. O pár desiatok sekúnd si domáci gólman poradil aj s prízemnou strelou Marcina a v 31. minúte končekmi prstov vytesnil nad brvno aj hlavičku Toševského. Seničania sa spoliehali iba na rýchle kontry a po jednej z nich takmer udreli, Piroska však ju však zakončil strelou vedľa.

Cez prestávku urobil tréner Miroslav Nemec dve zmeny v zostave, keď namiesto Gembického a Toševského prišli na ihrisko Kanu a Yilmaz. A práve dvojica čerstvých hráčov sa v 51. minúte postarala o vyrovnávajúci gól. Yilmaz v šestnástke pätičkou posunul loptu Kanuovi, ktorý z voleja krásne k vzdialenejšej žrdi prekonal Ravasa - 1:1. Z vyrovnania sa však žlto-modrí dlho netešili, pretože už o päť minút Piroska oblúčikom za obranu našiel Jurdíka, ktorý z pozície zaváňajúcej ofsajdom zoči-voči Kozhukharovi nezaváhal - 2:1. Michalovský tlak podobný ako v prvom dejstve v ďalších minútach neprišiel, pretože nakopávané lopty želaný efekt nepriniesli. Hostia si vypracovali iba jednu šancu, keď po Žofčákovom centri Kanu hlavou jemne pohladil loptu, ktorú však skrotil Ravas. Na zisk čo i len jediného bodu to nestačilo, a tak v krátkom čase Zemplínčania znovu podľahli Záhorákom o gól.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 5. V. Svoboda, 56. Jurdík - 51. Kanu

ŽK: 22. Buchel, 65. L. Kučera, 87. Totka - 35. Toševski, 87. Ntotis

Rozhodovali: Gemzický - Štofik, Hrmo; 273 divákov

FK: Ravas - L. Kučera, P. Pavlík, Mihál, V. Svoboda - Totka, Halabrín (90+. Mašulovič) - Oršula (90+. Sulaeman), Piroska, Buchel (57. Vikri) - Jurdík (69. Niarchos)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala - M. Marcin (68. Popovits), Oshima (76. Ntotis), Gembický (46. Kanu), I. Žofčák (76. Peňa) - Toševski (46. Yilmaz)

Hlasy trénerov:

Pavel Šustr, tréner FK Senica: "Musím mojich hráčov pochváliť, ako odohrali tento zápas, dali do toho celé srdce. Dnes sme to postavili na slovenských a českých hráčoch, ktorí majú väčší vzťah ku klubu, k regiónu. Ideme ďalej..."

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Všetci vieme, v akom stave sa nachádza Senica. Preto ich obdivujem, aký hrajú futbal, ako bojujú a je vidieť, že futbal milujú. V našom klube funguje všetko ako má. Napriek tomu sa hanbím, aký výkon hráči podali, ako pôsobili na ihrisku. Neuvedomujú si, za čo hrajú a čo riskujú."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (3. kolo nadstavby)

Sobota 2. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (4. kolo nadstavby)

Sobota 9. apríla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (5. kolo nadstavby, v Poprade)